Petre Barbu: Nu mai traieste nimeni care sa stie ceva despre copilaria mea

Petre Barbu: Nu mai traieste nimeni care sa stie ceva despre copilaria mea

Si puiul de urs s-a prins de prima sarma cu o laba, apoi s-a prins de a doua sarma si a inceput sa urce. Mi-am tras fularul de pe gura si m-am prins si eu de prima sarma. Poate ma duc si eu acolo ca s-o vad pe o consateanca de-a mea, pe care am dus-o un an de zile la hora si m-a lasat pentru altul!"

acum 118 luni (12 Sep 2014)

>

Mama mi-a legat fularul la gura si nodul mi l-a bagat sub gulerul paltonului. Mi-a aratat niste semne scrise cu creionul pe usa, ca sa le recunosc cand ma voi intoarce: "Noi stam la etajul doi. Era o zi uscata de ger. In jur erau numai gropi, munti de moloz, camioane si blocuri acoperite de schele. Am ridicat privirea si am vazut o multime de sarme iesite din perete.

Nu mai traieste nimeni care sa stie ceva despre copilaria mea. (Nu mai traieste nimeni care sa confirme asta.) Am intors capul si am vazut un pui de urs polar. Semana cu cel de pe coperta unei carti din care imi citea mama, inainte de culcare. Vrei sa te joci cu mine?". "Hai sa ne cataram in cer, cine ajunge primul castiga!"- mi-a aratat Pufy sarmele care ieseau din perete. Si puiul de urs s-a prins de prima sarma cu o laba, apoi s-a prins de a doua sarma si a inceput sa urce. Mi-am tras fularul de pe gura si m-am prins si eu de prima sarma. Si am urcat dupa Pufy pana in cer, unde se termina blocul nostru cu patru etaje. Acolo, am vazut o femeie care tinea la piept un prunc in scutece. Femeia canta si il legana. Ea semana cu o printesa. Pufy m-a indemnat s-o intreb cum o cheama. Am intrebat-o, tot la indemnul lui Pufy, cum il cheama pe copil. Si Pufy mi-a zis: "Tine minte, cand vei fi mare, ea va fi femeia ta, care iti va darui o fetita. Eram obosit, speriat si tremuram de frig. Am urcat la etaj si pe scari am gasit un ursutel alb si moale, cu ochii negri, sticlosi. Am ciocanit la usa cu acele semne scrise cu creionul. Ti-am zis sa te joci pe langa bloc!". Tata m-a intrebat de unde am ursuletul. Eu le-am spus ca Pufy m-a dus in cer, pe acoperisul blocului, ca sa-mi vad viata. "Si ce-ai vazut?", m-a intrebat tata batjocoritor. O printesa cu un copil. Poate ma duc si eu acolo ca s-o vad pe o consateanca de-a mea, pe care am dus-o un an de zile la hora si m-a lasat pentru altul!" Pe Pufy l-am dat surioarei mele, care atunci era o cocuta in scutece. Apoi, n-am mai stiut de Pufy. Citeste intreg articolul pe adevarul.ro