Petitie pentru fostul Principe Nicolae: "Dorim sensibilizarea Majestatii Sale, Regele Mihai, pentru revenirea asupra deciziei luate"

Petitie pentru fostul Principe Nicolae:

"Retragerea de catre Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora Printul se bucura de o larga simpatie. "Personal, cred ca aceasta decizie este una pripita, deloc favorabila Casei Regale a Romaniei si ideii de Monarhie, iar in final, una care va atrage si mai multe critici negative la adresa lui Radu Duda, in conditiile in care cei mai multi sustinatori nu au o parere foarte buna despre el", crede Dan Marcu, membru fondator al Clubului bloggerilor liberali, o organizatie nonguvernamentala ai carei membri sunt printre cei mai inflacarati partizani ai monarhiei si implicit ai Regelui Mihai I.

acum 105 luni (13 Aug 2015)

"Retragerea de catre Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora Printul se bucura de o larga simpatie. Prin aceasta Petitie, deschisa de catre PNTCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestatii Sale, pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei luate. "Pentru PNTCD si monarhisti chestiunea Casei Regale a Romaniei a fost si este o chestiune a tarii si a statului, nu doar o chestiune istorica, de ordin intern a partidului sau o chestiune interna a Casei Regale. Petitia online pe care am deschis-o, ca un adevarat recurs in fata Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei, reprezinta o actiune civica si politica de cea mai inalta responsabilitate, in numele cauzei nationale. Este nevoie de solidaritate si intelepciune, de aceea va solicit, tuturor, implicarea in acest demers, pentru a reveni pe fagasul dorit", a scris Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD.

Regele Mihai a decis sa-l dezmosteneasca pe nepotul sau Nicolae in urma unei intalniri la resedinta din Elvetia la care au participat membrii Consiliului Regal - Principele Radu, Ioan Luca Vlad, consilierul si avocatul Casei Regale, Mihnea Constantinescu, fost consilier al premierilor Petre Roman, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. "Comunicatul de ieri al Casei Regale se pare ca a luat prin surprindere pe toata lumea. Daca ar fi existat ceva de genul acesta, eliminarea din succesiunea la tron s-ar fi facut discret, asa cum s-a intamplat anul trecut in cazul fiicei Regelui, Irina, exclusa de la succesiune impreuna cu cei doi copii ai sai, dupa condamnarea din Statele Unite. Tacerea de care e inconjurat acest gest, si care da ocazia speculatiilor, face sa scada din credibilitatea Casei Regale", spune Lorena Topcsov, membra a clubului monarhist.

Nicolae se buc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro