Petitie online pentru renumararea voturilor la Sectorul si demararea unei anchete a Parchetului

Petitie online pentru renumararea voturilor la Sectorul si demararea unei anchete a Parchetului

"In anul 2016 alegerile din sectorul 1 din Bucuresti au fost fraudate, prin invalidarea unor voturi exprimate de cetateni catre candidata USB la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand. 1 - Sector 1 a respins intampinarea prin care Clotilde Armand a cerut renumararea voturilor in 18 sectii de votare, motivand ca este vorba de o contestatie, care nu poate fi solutionata, potrivit legii, de Biroul Electoral, si, in plus, formatiunii politice i-au fost asigurate toate conditiile legale de reprezentare in cadrul procesului electoral.

acum 38 luni (9 Jun 2016)

"In anul 2016 alegerile din sectorul 1 din Bucuresti au fost fraudate, prin invalidarea unor voturi exprimate de cetateni catre candidata USB la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand. Suna la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 si solicita anchetarea acestui caz. Numarul este de la Biroul electoral de circumscriptie Sector 1", se arata in textul petitiei. "Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori. Este si o diferenta privind optiunile alegatorilor, in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, lumea a votat procentual mai mult PSD. In sectiile in care nu au existat observatori USB, candidata USB la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand a luat mai putine voturi decat a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe lista.", se mai arata in sursa citata.

Initiatorii arata ca este important ca voturile sa fie renumerate pentru a fi eliminate aceste suspiciuni de frauda electorala. Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori", se mai arata in continutul petitiei. 1 - Sector 1 a respins intampinarea prin care Clotilde Armand a cerut renumararea voturilor in 18 sectii de votare, motivand ca este vorba de o contestatie, care nu poate fi solutionata, potrivit legii, de Biroul Electoral, si, in plus, formatiunii politice i-au fost asigurate toate conditiile legale de reprezentare in cadrul procesului electoral.

"Am solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 intrebuintate in sectiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158, aflate in circumscriptia teritoriala a sectorului 1 Bucuresti. Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro