Peter Szijjarto: Ungaria nu va renunta la suveranitatea sa in favoarea UE

Peter Szijjarto: Ungaria nu va renunta la suveranitatea sa in favoarea UE

Lupta impotriva cotelor de refugiati Szijjarto a respins idea ca Ungaria sau Polonia, o alta tara cu un guvern eurosceptic, devin tot mai izolate in UE sau ca Slovacia si Cehia se indeparteaza de Grupul de la Visegrad, cunoscut si ca V4. "Sunt multe tentative de a sparge unitatea V4, dar vor ramane fara succes", a spus el, adaugand ca statele din Grupul de la Visegrad sunt ferme pe pozitia de a respinge cotele de migranti.

acum 82 luni (13 Sep 2017)

In conditiile in care UE se lanseaza intr-o dezbatere intensa privind o integrare mai profunda dupa iesirea Marii Britanii, in 2019, Szijjarto considera ca cedarea din prerogativele nationale nu este calea ce trebuie urmata.

Guvernul de dreapta al premierului Viktor Orban, care prezideaza in prezent Grupul de la Visegrad, format din patru tari central-europene, a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii UE privind migratia.

Insa politica de impozitare, de exemplu, ar trebui sa ramana in atributiile statelor membre, pentru ca este o chestiune de competitivitate. Ungaria are una dintre cele mai mici cote de impozitare pentru veniturile personale - 15% - si un impozit pentru companii de numai 9%.

Intrebat daca Ungaria ar putea accepta un ministru de finante si un buget comun pentru UE, oficialul a raspuns : "Inteleg ca, daca acesta este un scenariu, in primul rand poate fi numai un scenariu pentru zona euro, iar cum noi nu suntem membri ai zonei euro, aceasta chestiune va fi decisa fara a ni se cere opinia". Lupta impotriva cotelor de refugiati

Szijjarto a respins idea ca Ungaria sau Polonia, o alta tara cu un guvern eurosceptic, devin tot mai izolate in UE sau ca Slovacia si Cehia se indeparteaza de Grupul de la Visegrad, cunoscut si ca V4.

"Sunt multe tentative de a sparge unitatea V4, dar vor ramane fara succes", a spus el, adaugand ca statele din Grupul de la Visegrad sunt ferme pe pozitia de a respinge cotele de migranti. Dupa intalnirea ministrilor de Externe de saptamana trecuta, din Estonia, "toata lumea a dat asigurari ca vom lupta si nu vom renunta la pozitiile noastre privind migratia ilegala si privind cotele", a insistat seful diplomatiei ungare.

Peste 1,5 milioane de refugiati au ajuns in Europa din 2015, dintre care multi fug de razboaiele din Orientul Mijlociu. Instanta suprema a UE a decis saptamana t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro