Peste 8.000 de profesori sustin miercuri proba scrisa pentru ocuparea functiei de director sau director adjunct

Peste 8.000 de profesori sustin miercuri proba scrisa pentru ocuparea functiei de director sau director adjunct

Ulterior candidatii vor sustine alte doua probe: analiza CV-ului (realizata in plenul comisiei de concurs, in prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de inscriere care dovedesc cele afirmate in CV), respectivun interviu in fata comisiei de concurs, in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidatia ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an, cu o durata de maximum 30 de minute, conform criteriilor si punctajelor din metodologie.

acum 90 luni (11 Oct 2016)

Potrivit Ministerului Educatiei, numarul candidatilor inscrisi pe posturile vacante de director a fost de 6.664, din care au fost admisi pentru concurs 6.502, iar respinsi au fost 162. De asemenea, procentual, 59 la suta din candidatii pentru functia de director urmareresc un post in mediul ruban.

In ceea ce priveste numarul profesorilor inscrisi in concurs pentru un post de director adjunct, numarul total a fost de 2.312, din care 2.257 au fost admisi.

Dolj, in frunte, Tulcea si Giurgiu la coada

Procentul cel mai mare de candidati este in judetul Dolj, iar numarul cel mai mic s-a inregistrat in Tulcea pentru posturile de director, iar Giurgiu pentru posturile de director adjunct.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Minister, in Dolj numarul total de posturi vacante pentru directori este de 194 si s-au inscris 321 de candidati, gradul de inscriere inregistrat aici fiind de de peste 165 la suta.

La polul opus, in Tulcea, sunt 85 de posturi disponibile pentru directori de scoli, dar s-au anscris abia 58 de candidati.

"Candidatii, responsabilii de sala si supraveghetorii nu pot patrunde in salile de examen cu manuale, materiale documentare ajutatoare, genti, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanta. Sunt interzise, de asemenea, comunicarea intre candidati sau cu exteriorul, respectiv transmiterea ori schimbul de foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Incalcarea acestor dispozitii va fi asimilata ca frauda sau tentativa de frauda si va atrage eliminarea candidatului din concurs, dar si pierderea dreptului de a ocupa o functie de conducere, indrumare si control pentru o perioada egala cu doua mandate", precizeaza MENCS.

Membrii comisiilor de concurs vor evalua testul-grila in aceeasi zi, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare, in p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro