Peste 7.000 de profesori cred ca ar trebui sa se renunte la o ora de Istorie si una de Geografie in gimnaziu

Peste 7.000 de profesori cred ca ar trebui sa se renunte la o ora de Istorie si una de Geografie in gimnaziu

Astfel, potrivit datelor prezentate de acesta, 39,7% dintre cele peste 18.000 de cadre didactice care au participat la consultarile online prefera a doua varianta de planuri-cadru, 27,4% prefera a treia varianta si 19,4% prefera prima varianta. Concret, aceasta varianta prevede ca elevii de gimnaziu vor face cate 1 ora/saptamana de Istorie si 1 ora/saptamana de Geografie in clasele V-VII si cate 2 ore/saptamana in clasa a VIII-a.

acum 103 luni (4 Feb 2016)

Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" a organizat o dezbatere pe tema materiilor pe care elevii din gimnaziu ar trebui sa le studieze. La intalnire, directorul Institutului de Stiinte ale Educatiei, Ciprian Fartusnic, a prezentat rezultatele dezbaterii publice privind cele trei planuri-cadru (documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII si cate ore ii vor fi alocate pe saptamana fiecarei materii).

Astfel, potrivit datelor prezentate de acesta, 39,7% dintre cele peste 18.000 de cadre didactice care au participat la consultarile online prefera a doua varianta de planuri-cadru, 27,4% prefera a treia varianta si 19,4% prefera prima varianta.

Varianta care a castigat cele mai multe voturi, peste 7.000, propune disparitia disciplinei Limba Latina, studierea Fizicii si Chimiei inca din clasa a V-a (spre deosebire de clasa a VI-a, cum este in prezent) si inlocuirea materiei Cultura Civica cu: Educatie pentru drepturile copilului, Educatie interculturala, Educatie pentru cetatenie democratica, Educatie economica. Concret, aceasta varianta prevede ca elevii de gimnaziu vor face cate 1 ora/saptamana de Istorie si 1 ora/saptamana de Geografie in clasele V-VII si cate 2 ore/saptamana in clasa a VIII-a.

In total, 18.255 de persoane au participat la dezbaterea publica realizata online pe o platforma special dedicata, dezvoltata de ISE.

Pe medii de rezidenta, majoritatea respondentilor sunt din mediul urban (64,6%), sensibil mai mult in comparatie cu respondentii din mediul rural (26,4%), iar 9% nu si-au declarat mediul de rezidenta.

Datele au fost prezentate de directorul Institutului de Stiinte ale Educatiei, Ciprian Fartusnic, la dezbaterea premergatoare celei finale din 16 februarie.

La intalnirea organizata de Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" au participat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, Marius Ovidiu Nistor, presedintele FSE "Spiru Haret", Ligia Deca, consilier de stat, Sor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro