Peste 70 de milioane de euro pentru un drum care leaga doua judete din cea mai saraca regiune a tarii

Peste 70 de milioane de euro pentru un drum care leaga doua judete din cea mai saraca regiune a tarii

Un drum judetean de 173 de kilometri, care traverseaza 22 de localitati din judetele Iasi si Suceava, pentru care s-a aprobat un contract de 73 de milioane de euro, din care aproape 60 de milioane de euro fonduri nerambursabile.

acum 27 luni (23 Nov 2017)

Un nou proiect in care este vizat Consiliului Judetean Iasi a primit finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020. Oficialii CJ Iasi au anuntat ca impreuna cu reprezentantii Consiliului Judetean Botosani, institutia care este lider de proiect, vor semna vineri contractul de finantare pentru proiectul "Regiunea Nord - Est - Axa Rutiera Strategica 2 - Botosani- Iasi".

"Proiectul, depus la ADR Nord Est in luna iulie, vizeaza cresterea gradului de coeziune economica si sociala la nivelul judetelor Botosani si Iasi, prin imbunatatirea infrastructurii de transport din zona si facilitarea accesului la rutele nationale si europene din regiune, interconectarea la retelele de transport judetene cu acces la reteaua TEN-T si la Polul de crestere Iasi", au explicat oficialii Consiliului Judetean Iasi. Un drum judetean de 173 de kilometri, care traverseaza 22 de localitati din judetele Iasi si Suceava, pentru care s-a aprobat un contract de 73 de milioane de euro, din care aproape 60 de milioane de euro fonduri nerambursabile.

Regiunea de Nord-Est este considerata cea mai saraca din tara, iar din ea fac parte judetele Iasi, Neamt, Suceava, Botosani, Bacau si Vaslui.

Citeste si:

Masuri dure cerute de SIF Moldova din cauza tranzactiilor suspecte de la o firma din grupul controlat de omul de afaceri Stefan Vuza

Soarta unui proiect european esuat din start. Cum s-au cheltuit 4 milioane de euro pentru o cladire din Iasi in care bate vantul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro