Peste 60 de studenti, audiati in dosarul "spagi la examene" de la UMF Iasi. Profesorii acuzati de mita sunt cu un pas mai aproape de libertate

Peste 60 de studenti, audiati in dosarul

Judecatorul de sedinta de la Tribunal a fost de acord cu plasarea in arest la domiciliu a celor doi soti, cu conditia ca acestia sa respecte o serie de reguli, cum ar fi interdictia de a lua legatura cu martorii din dosar. Carmen si Gheorghe Dorobat, manager al Spitalul de Boli Infectioase, respectiv sef de sectie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, au fost retinuti de DNA la finele lunii trecute, la scurt timp dupa ce procurorii DNA au efectuat un flagrant in cazul lor.

acum 63 luni (26 Feb 2015)

Magistratii ieseni au decis ca cei doi soti acuzati de complicitate si luare de mita sa fie cercetati in arest la domiciliu, decizia nefiind insa definitiva. In jur de 60 de studenti de-ai celor doi profesori au fost audiati in acest caz, surse juridice precizand ca majoritatea au admis ca au dat mita sotilor Dorobat. Popa" din Iasi ar putea scapa de catuse in dosarul in care sunt acuzati ca ar fi luat mita de la mai multi studenti de la Facultatea de Farmacie. Judecatorii Tribunalului Iasi au decis aseara, in jurul orei 20.00, sa respinga cere-rea de prelungire a arestarii preventive for-mulata pe numele lor de procurorii Di-rectiei Nationale Anticoruptie (DNA). Judecatorul de sedinta de la Tribunal a fost de acord cu plasarea in arest la domiciliu a celor doi soti, cu conditia ca acestia sa respecte o serie de reguli, cum ar fi interdictia de a lua legatura cu martorii din dosar.

60 de studenti audiati pana acum

"Cel mai probabil, DNA va formula contestatie impotriva solutiei si, dupa ce Curtea de Apel Iasi se va pronunta in acest caz, vom formula si noi un punct de vedere cu privire la aceasta decizie", ne-a precizat, aseara, avocatul Razvan Cardo-neanu, aparatorul sotilor Dorobat.

In paralel cu solicitarea de prelungire a arestarii preventive, procurorii DNA au lucrat la foc continuu in ultimele sapta-mani, zeci de studenti de la UMF Iasi fiind audiati in acest caz.

Carmen si Gheorghe Dorobat, manager al Spitalul de Boli Infectioase, respectiv sef de sectie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, au fost retinuti de DNA la finele lunii trecute, la scurt timp dupa ce procurorii DNA au efectuat un flagrant in cazul lor. Anchetatorii au descins la biroul lui Carmen Dorobat de la Spitalul de Boli Infectioase, acolo unde au des-coperit 20 de carnete de student cu cate 100 de euro. Banii ar fi fost dati managerului de la Infectioase pentru a ajunge la sotul ei, profesor de Anestezie Generala de la UMF.

In ordonanta de retinere i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro