Peste 60 de persoane, duse la audieri dupa violentele de la proteste. Jandarmeria: 79 de tineri au fost retinuti

Peste 60 de persoane, duse la audieri dupa violentele de la proteste. Jandarmeria: 79 de tineri au fost retinuti

UPDATE Jandarmeria Romana a anuntat, joi, ca pana in acest moment, in urma actiunilor si interventiei jandarmilor din cursul noptii trecute, 79 de persoane au fost retinute si conduse catre sectiile de politie in vederea stabilirii identitatii precum si a gradului de implicare sau vinovatie in ceea ce priveste incidentele petrecute la nivelul Capitalei. Incidentele la manifestatia din Piata Victoriei au inceput in jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar si de un altul, aflat in capatul bulevardului Iancu de Hunedoara, existand informatii ca acestia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo si Rapid.

acum 80 luni (2 Feb 2017)

UPDATE Jandarmeria Romana a anuntat, joi, ca pana in acest moment, in urma actiunilor si interventiei jandarmilor din cursul noptii trecute, 79 de persoane au fost retinute si conduse catre sectiile de politie in vederea stabilirii identitatii precum si a gradului de implicare sau vinovatie in ceea ce priveste incidentele petrecute la nivelul Capitalei. "Incepand de noaptea trecuta, cat si in continuare, personalul specializat al Jandarmeriei Romane analizeaza imaginile operative, cat si materialele foto-video primite din partea cetatenilor care s-au aflat in Piata Victoriei, pentru identificarea si sanctionarea, conform legii, a persoanelor care au comis fapte antisociale ce au dus la tulburarea ordinii publice", precizeaza Jandarmeria.

Acuzatiile: ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice

Procurorii efectueaza momentan cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Peste 300.000 de oameni au protestat miercuri seara in toata tara ca urmare a adoptarii de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale. Fortele de ordine au fost atacate de catre grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu petarde, cu torte, cu fumigene si cu diverse obiecte contondente.

In urma incidentelor de la protestele din Piata Victoriei din Bucuresti, pana la miezul noptii de miercuri spre joi fusesera retinute 20 de persoane.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat ca un raport complet al incidentelor va fi intocmit in cursul zilei de joi.

Enache a mai spus ca fortele de ordine au intervenit cu oarecare intarziere in izolarea celor care au aruncat cu torte si petarde, pentru a-i proteja pe manifestantii pasnici care se aflau in zona, unii chiar insotiti de copii.

Georgian Enache a precizat ca nu poate spune daca persoanele retinute fac ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro