Peste 60 de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Ar fi vizat si Georgica Cornu. Prejudiciul este de peste 9 milioane de euro

Peste 60 de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Ar fi vizat si Georgica Cornu. Prejudiciul este de peste 9 milioane de euro

UPDATE Omul de afaceri Georgica Cornu a fost ridicat de procurori si a fost dus la sediul Politiei Mehedinti, acolo unde urmeaza sa fie audiat Perchezitiile au loc in Bucuresti si in judetele Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, urmand sa fie puse in aplicare 49 de mandate de aducere.

acum 83 luni (10 Mar 2015)

UPDATE Omul de afaceri Georgica Cornu a fost ridicat de procurori si a fost dus la sediul Politiei Mehedinti, acolo unde urmeaza sa fie audiat

Perchezitiile au loc in Bucuresti si in judetele Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, urmand sa fie puse in aplicare 49 de mandate de aducere. Acestea ar fi reprezentat cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A.

Prin aceste operatiuni fictive, suspectii ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei).

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, suspectii din acest caz ar fi facut mai multe tranzactii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societatilor.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, in acest caz ar fi vizat si omul de afaceri Georgica Cornu care ar urma sa fie dus la audieri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, impreuna cu fostul administrator al grupului de firme Confort Lucian Caraiman.

Totodata, in acest dosar ar fi vizat si Nicolae Semen, administratorul unei firme detinute de familia primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, acesta urmand, de asemenea, sa fie dus la audieri.

Perchezitiile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro