Peste 50.000 de soferi filmati cum trec pe rosu nu pot fi amendati: "Acesti indivizi iresponsabili nu au nicio teama"

Peste 50.000 de soferi filmati cum trec pe rosu nu pot fi amendati:

Cele 230 de camere de supraveghere montate in 134 de intersectii din Timisoara au surprins in perioada 09 - martie 21 martie peste 50.000 de treceri pe culoarea rosie a semaforului. Primarul Nicolae Robu sustine ca sistemul de management al traficului, realizat din bani europeni, are 37 de sisteme de detectie pe culoarea rosie a semaforului, avand posibilitatea de surprindere a masinilor care incalca legea.

acum 51 luni (9 May 2017)

Cele 230 de camere de supraveghere montate in 134 de intersectii din Timisoara au surprins in perioada 09 - martie 21 martie peste 50.000 de treceri pe culoarea rosie a semaforului. Primarul Nicolae Robu sustine ca sistemul de management al traficului, realizat din bani europeni, are 37 de sisteme de detectie pe culoarea rosie a semaforului, avand posibilitatea de surprindere a masinilor care incalca legea. Cu toate acestea, legislatia nu permite amendarea soferilor in baza probelor produse de sistemul de management al traficului.

Edilul a spus ca e absurd sa ai probe cu incalcari ale legii care sa nu poata fi luate in seama. Un potential client al firmei Swarco din Coreea de Sud a fost adus sa i se arate sistemul din Timisoara, nu cel din Viena sau alta parte pentru ca aici este ultima tehnologie. Viata e tinuta in chingi de niste prevederi facute de niste oameni de birou care nu inteleg viata reala si care nu sunt in stare sa aduca acele prevedei la zi incat viata sa curga normal. Ne confruntam frecvent cu astfel de blocaje", a mai declarat Robu. 109 din OUG 195 (Codul Rutier), constatarea contraventiei la regimul circulatiei se face doar de catre politistul rutier direct sau de catre politistul rutier cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate si certificate. Potrivit Biroului de Presa al Politiei Timis, in perioada 09 - 21 martie, Politie Rutiera a aplicat in tot judetul Timis 19 amenzi pentru treceri pe rosu. Reprezentantii IPJ sustin, insa, ca cifra este mai mare, avand in vedere ca astfel de sanctiuni pot fi aplicate si de catre politistii de la sectii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro