Peste 5.000 de medici, farmacisti, asistente au fost sponsorizati, in 2016, de companii farmaceutice

Peste 5.000 de medici, farmacisti, asistente au fost sponsorizati, in 2016, de companii farmaceutice

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals din Capitala a primit anul trecut in jur de 78 de mii de lei de la companiile farmaceutice. Iar seful sectiei de oncolgie de la Spitalul Universitar, Dan Jinga, aproape zece mii de lei pentru a participa la Congresul European de Oncologie.

acum 82 luni (8 Jul 2017)

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals din Capitala a primit anul trecut in jur de 78 de mii de lei de la companiile farmaceutice. De exemplu, una i-a platit cazarea, biletul de avion, mesele, transportul si onorariul pentru a participa la un forum despre HIV la Zagreb. Seful sectiei de hematologie de la Institutul Fundeni, Daniel Coriu, a primit peste 41.000 de lei. Iar seful sectiei de oncolgie de la Spitalul Universitar, Dan Jinga, aproape zece mii de lei pentru a participa la Congresul European de Oncologie. In general, companiile farmaceutice sunt cele care platesc transportul, hotelul si taxele de participare, mai arata postul public de televiziune.

Companiile farmaceutice aloca mai multi bani activitatilor de promovare a produselor lor catre medici si catre personalul medical decat, de pilda, actiunii de cercetare si dezvoltare. Anul trecut, DNA a inceput urmarirea penala a 77 de oncologi, pentru luare de mita, pe motiv ca ar fi primit excursii in India ca sa prescrie anumite medicamente.Din cauza scandalurilor, companiile nu se mai inghesuie sa sponsorizeze doctorii si asociatiile profesionale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro