Peste 500 de persoane au primit titlul de "luptator cu rol determinant" in Revolutia din decembrie '89. Printre acestia apare numele controversatului Dumitru Iliescu, primul sef al SPP

Peste 500 de persoane au primit titlul de

Marti, 26 iulie, 548 de persoane au primit titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant". Parlamentarul Gheorghe Firczak a fost distins cu titlul de "Luptator cu Rol Determinant pentru contributia avuta la victoria Revolutiei la Deva, iar senatorul PNL, Vasile Nistor a primit acelasi titlu pentru contributia avuta la incidentele din Bacau.

acum 50 luni (27 Jul 2016)

Marti, 26 iulie, 548 de persoane au primit titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant". Decretul a fost semnat de presedintele Klaus Iohannis, iar printre beneficiarii acestei distinctii se numara si Dumitru Iliescu, primul sef al Serviciului de Protectie si Paza, deputatul Gheorghe Firczak si senatorul Vasile Nistor, scrie Euractiv.ro, citand News.ro.

Potrivit sursei citate, in decembrie 1989, Dumitru Iliescu a fost capitanul fortelor blindate, fiind prezent la Universitate in noaptea de 21 spre 22, cand transportoarele blindate au spart baricada facuta de revolutionari in fata hotelului Intercontinental.

Pe 26 decembrie 1989, primul lider SPP a fost numit ca sef al nucleului de ofiteri, care, in 1991 a devenit institutia de azi. Iar de atunci, sub atenta protectie a presedintelui Ion Iliescu, in cele doua mandate de presedinte al Romaniei, seful SPP a avansat constant.

Parlamentarul Gheorghe Firczak a fost distins cu titlul de "Luptator cu Rol Determinant pentru contributia avuta la victoria Revolutiei la Deva, iar senatorul PNL, Vasile Nistor a primit acelasi titlu pentru contributia avuta la incidentele din Bacau. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro