Peste 2700 militari romani si straini, 280 de mijloace tehnice, la parada de 1 Decembrie

UPDATE 12.34: Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militara organizata de Ziua Nationala, care s-a incheiat dupa aproximativ o ora si jumatate, potrivit Mediafax. Pe timpul intonarii Imnului National al Romaniei, in semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda ,,Mihai Viteazul". La parada va defila, de asemenea, un detasament al Statelor Unite ale Americii, compus din puscasi marini dislocati la baza militara de la Mihail Kogalniceanu in cadrul Fortei de Rotatie a Marii Negre.

acum 72 luni (1 Dec 2014)

UPDATE 12.34: Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militara organizata de Ziua Nationala, care s-a incheiat dupa aproximativ o ora si jumatate, potrivit Mediafax. Parada de 1 Decembrie a inceput, in jurul orei 11.15, cu prezentarea Garzii de Onoare presedintelui Traian Basescu si intonarea imnului national al Romaniei.

"Desteapta-te,romane" a fost interpretat de corul academic "Divina Armonie", acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" si Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie "DACICA".

Seful statului se afla in tribuna oficiala, la distanta de premierul Victor Ponta, care este incadrat de vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Citeste si: Familia regala face o calatorie simbolica cu trenul pentru a marca Ziua Nationala

La parada mai participa presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Seful Statului Major al Armatei, Stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari.

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP participa, luni, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Militarilor romani li se vor adauga si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.

In 2014 parada se desfasoara in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Pe timpul intonarii Imnului National al Romaniei, in semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda ,,Mihai Viteazul".

Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de orchestrele reunite ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro