Peste 200 de persoane au protestat in fata Unitatii de Primiri Urgente. Reclama superficialitatea medicilor

Peste 200 de persoane au protestat in fata Unitatii de Primiri Urgente. Reclama superficialitatea medicilor

"O parte a prezentei noastre aici este un proces comemoritiv pentru cei care si-au pierdut pe cineva drag aici, si va garantez ca toti au un astfel de caz, s-au lovit de un caz de malpraxis sau de indolenta a unor medici. Si pentru acest caz si pentru toate celelalte cazuri", a afirmat managerul Marcela Papici Dupa schimburile de replici avute cu cetatenii prezenti, care fie ii reprosau alte cazuri, fie incercau sa o puna in situatii jenante cu privire la protocol si alte chestiuni medicale, si dupa ce managerul a explicat ca Unitatea de Primiri Urgente nu i se subordoneaza direct, Marcela Papici a acceptat sa treaca de partea protestatarilor.

acum 44 luni (27 Nov 2016)

Peste 200 de persoane au protestat la UPU

Peste 200 de satmareni au protestat duminica seara in fata Unitatii de Primiri Urgente. Acestia s-au revoltat fata de indolenta medicilor si de modul in care un tanar de 31 de ani a fost tratat in cursul saptamanii, acesta murind pe sectia de Terapie Intesiva.

"O parte a prezentei noastre aici este un proces comemoritiv pentru cei care si-au pierdut pe cineva drag aici, si va garantez ca toti au un astfel de caz, s-au lovit de un caz de malpraxis sau de indolenta a unor medici. Avem un caz recent al unui tanar, care din punctul nostru de vedere, si e impartasit si de unele cadre medicale, s-a facut un malpraxis. Urmeaza sa se decida de comisiile de disciplina daca am avut dreptate sau nu. Dorim sa aflam adevarul despre moartea acestui tanar a carui nume nu pot sa vi-l dau din cauza familiei care doreste sa pastreze anonimatul. Acel tanar este inca legat de aparate, dar este declarat decedat din data de 20, ora 23:30.", afirma unul dintre cei care a initiat protestul.

"Am venit sa tragem un semnal de alarma impotriva nepasarii, impotriva tacerii, impotriva indolentei. Ei au inceput sa isi dea jos mastile si sa vorbeasca in momentul in care managerul spitalului, Marcela Papici a dat declaratii.

"In momentul in care apare o problema fata de un sistem, poate sa fie sistemul general valabil sau pot sa fie parti ale sistemului o problema. Nu am cum sa ma transform in instanta de judecata pentru ca doar o instanta poate sa decida cine e vinovat, nu o sa ma transform in nici un for de cine are dreptate. Cazul este in atentia politiei, a comisiei de etica si a celei de disciplina. Si pentru acest caz si pentru toate celelalte cazuri", a afirmat managerul Marcela Papici

Dupa schimburile de replici avute cu cetatenii prezenti, care fie ii reprosau alte cazuri, fie incercau sa o puna in situatii jenante cu privire la protocol si alte chestiuni medicale, si dupa ce managerul a expli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro