Peste 17.000 de apartamente din Galati nu au apa calda si caldura din cauza unei avarii

Peste 17.000 de apartamente din Galati nu au apa calda si caldura din cauza unei avarii

Societatea Electrocentrale Galati nu a putut primi pana de curand gazul necesar producerii de agent termic pentru ca are de achitat catre Romgaz si Transgaz o datorie de circa 54 de milioane de lei, bani neincasati de la societatea falimentara Apaterm, cea care a asigurat pana la sfarsitul lunii martie furnizarea agentului termic pentru oras. In 5 noiembrie, Adunarea Creditorilor societatii Electrocentrale a aprobat Strategia de functionare a acestei societati in perioada noiembrie 2015-martie 2016 care presupune, printre altele, livrarea agentului termic catre societatea de distributie Calorgal SA numai cu plata in avans a acestuia, furnizarea gazelor naturale si prestarea serviciului de transport gaze naturale numai cu plata in avans, semnarea, inaintea contractelor de furnizare si transport gaze naturale valabile pentru regimul de iarna 2015-2016, a conventiilor de esalonare a datoriilor acumulate.

acum 59 luni (28 Nov 2015)

Avaria s-a produs, vineri seara, la reteaua apartinand producatorului local de energie termica, societatea Electrocentrale Galati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorului special al Electrocentrale Galati, Sinan Mustafa, a declarat, sambata, ca este vorba despre o avarie survenita la o vana foarte veche de la magistrala de alimentare cu agent termic a municipiului Galati, lucru care a afectat furnizarea agentului termic catre oras.

Potrivit acestuia, retelele Electrocentrale sunt foarte vechi si nu s-au putut face investitiile necesare pentru modernizare avand in vedere problemele finaciare cu care se confrunta societatea, generate in special de datoriile neachitate de catre fosta societate locala care asigura furnizarea agentului termic in oras, Apaterm.

Sambata dupa-amiaza, potrivit reprezentantilor societatii locale de furnizare a agentul termic, Calorgal, sunt afectate de avarie circa 17.000 de apartamente din oras, insa in orele urmatoare vor fi afectati toti galatenii racordati la sistemul centralizat de termoficare deoarece parametrii agentului termic au scazut foarte mult si din acest motiv toate punctele termice se vor inchide pana la remedierea defectiunilor.

Societatea Electrocentrale Galati nu a putut primi pana de curand gazul necesar producerii de agent termic pentru ca are de achitat catre Romgaz si Transgaz o datorie de circa 54 de milioane de lei, bani neincasati de la societatea falimentara Apaterm, cea care a asigurat pana la sfarsitul lunii martie furnizarea agentului termic pentru oras. In locul Apaterm, al carei faliment a fost declarat de Curtea de Apel Galati, a fost reactivata societatea Calorgal, creata in anul 2013 de catre Consiliul Local Galati pentru asigurarea serviciilor de furnizare a agentului termic in oras, ca solutie de rezerva la falimentul preconizat al Apaterm.

In 5 noiembrie, Adunarea Creditorilor societatii Electrocentrale a ap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro