Pesedistii lui Dragnea, mai disperati decat ai lui Ponta. Initiativa guvernului Grindeanu, fara dezbatere, fara transparenta

4 iunie 2013: proiectul de lege primeste aviz favo-rabil de la Comisia pentru drepturile omului, condusa de unul dintre initiatorii legii, deputatul Nicolae Paun;10 decembrie 2013: proiectul de lege primeste aviz favorabil de la Comisia juridica; Blitzkrieg la Guvern Spre deosebire de procedura parlamentara aleasa de PSD-ul lui Ponta, cea guvernamentala prin ordonanta de urgenta aleasa de social-democratii lui Dragnea nu a fost anuntata in nici un fel si nici dezbatuta.

acum 93 luni (19 Jan 2017)

Atat a stat in Parlament proiectul de lege de amnistiere si gratiere sustinut de PSD in guvernarea Ponta pana sa fie respins. Maximum o ora, atat ar fi stat in Guvern proiectul de ordonanta de urgenta referitor la gratiere al Cabinetului Grindeanu pana sa fie adoptat. Legislatia referitoare la amnisti-erea si gratierea de pedepse promovata in mandatul de premier al acestuia din urma a fost sustinuta exclusiv prin proceduri parlamentare, care necesita mult timp si sunt sub tirul opini-ei publice. In mandatul de premier informal al actualului lider PSD, insa, dorinta gratierii unor pedepse este atat de mare incat metoda aleasa este cea netransparenta si foarte rapida, prin ordonanta de urgenta.

Trei luni si 11 zile ?la Senat

Pe 11 februarie 2013, depu-tatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Minoritati) depuneau in Parlament un proiect de lege "pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse". 19 februarie 2013: pro-iectul este trimis la Consi-liul Legislativ pentru aviz si la Guvern pentru punct de vedere; 8 aprilie 2013: proiectul legislativ este prezentat in Biroul Permanent al Senatului si, de acolo, trimis pentru avize la Comisia juridica, Comisia pentru cercetarea abuzurilor si Comisia pentru drepturile omului; 22 mai 2013: proiectul de lege este respins de catre Senat (84 de voturi "impotriva", un vot "pentru" si 7 abtineri).

Un an si sase luni la Camera Deputatilor

Pe 27 mai 2013, proiectul de lege respins de Senat a ajuns in Camera Deputatilor. Iata calendarul deputatilor: 27 mai 2013: proiectul legislativ este prezentat in Biroul Permanent, se cere de catre initiatori si se obtine procedura de urgenta, proiectul este trimis pentru raport la Comisia juridica si la Comisia pentru drepturile omului; 4 iunie 2013: proiectul de lege primeste aviz favo-rabil de la Comisia pentru drepturile omului, condusa de unul dintre initiatorii legii, deputatul Nicolae Paun;10 decembrie 2013: proiectul de lege primeste aviz ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro