Personalul din invatamant, scrisoare deschisa catre guvernanti: "Da, educatia costa! Dar tara si generatiile viitoare vor resimti cat costa lipsa ei!"

Personalul din invatamant, scrisoare deschisa catre guvernanti:

"Nu faceti decat sa cresteti rata abandonului scolar si, in consecinta, a nivelului de analfabetism!", acuza dascalii din sindicat, criticand masurile care vor duce la desfiintarea scolilor mici de la sate, la reducerea numarului de clase de invatamant sportiv, in conditiile in care ne plangem ca generatiile actuale nu fac sport, in pericol fiind de asemenea liceele vocationale, invatamantul special etc. Doamnelor si domnilor, In numele generatiilor de copii si tineri care ar trebui sa beneficieze de un sistem educational normal (este un drept constitutional, pe care o societate democratica s-a obligat sa-l respecte), in numele parintilor care isi doresc copii capabili sa faca fata provocarilor profesionale generate de o societate in continua schimbare, in numele cadrelor didactice care vor sa-si practice profesia in conditii de normalitate intr-un sistem cu adevarat functional si de calitate: STOPATI comasarile si desfiintarile de scoli, clase si grupe si, implicit, disponibilizarile de personal!

acum 68 luni (26 Jan 2018)

"Nu faceti decat sa cresteti rata abandonului scolar si, in consecinta, a nivelului de analfabetism!", acuza dascalii din sindicat, criticand masurile care vor duce la desfiintarea scolilor mici de la sate, la reducerea numarului de clase de invatamant sportiv, in conditiile in care ne plangem ca generatiile actuale nu fac sport, in pericol fiind de asemenea liceele vocationale, invatamantul special etc.

"Ne condamnati, ca societate, pentru urmatoarea jumatate de secol!", acuza profesorii, subliniind faptul ca de aproape 30 de ani se initiaza permanent masuri care nu se duc pana la capat.

Iata integral mesajul Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret":

"Doamnelor si domnilor politicieni,

Ne adresam dumneavoastra, tuturor celor care ati ocupat si ocupati functii de decizie in aceasta tara, deoarece, indiferent de culoarea politica, prin hotararile luate in ultimii 28 de ani cu privire la soarta invatamantului romanesc ati declansat si mentineti un proces de degradare continua a acestui sistem!

Membrii nostri de sindicat, alaturi de elevi si parinti - adica exact cei care resimt in mod direct si constant consecintele deciziilor guvernamentale privind sistemul public de educatie - va atrag atentia ca ceea ce numiti viziune educationala nu este decat o politica bazata pe saracie.

De mult timp, dincolo de declaratiile politice triumfaliste, dar goale de continut, criteriul principal al managementului educational nu mai este pregatirea eficienta a elevilor pentru exigentele unei societati viitoare sanatoase! In momentul in care, ierarhic - de la Ministerul Educatiei la inspectorate scolare, de la inspectorate la unitati de invatamant - singura impunere este "incadrarea in costurile standard si in numarul de posturi aprobat", nu mai putem vorbi de un sistem de invatamant normal.

Costul standard per presc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro