Personaje-cheie dintr-un dosar in care este cercetat Sebastian Ghita au recunoscut ca au luat mita

Personaje-cheie dintr-un dosar in care este cercetat Sebastian Ghita au recunoscut ca au luat mita

Concret, ajutorul acordat de inculpatul Pantea Dumitru s-a materializat prin: - furnizarea de date si informatii de la comisia de evaluare a ofertelor si furnizarea unor date tehnice necesare adaptarii documentatiei pentru castigarea contractului de achizitie publica, - desemnarea unor persoane de incredere in comisia de evaluare a ofertelor, - punerea la dispozitia firmei favorizate, a raspunsurilor SC Hidro Prahova SA Ploiesti, la caile de atac formulate de catre participantii nemultumiti la licitatie (informatii ce au fost folosite ulterior de firma respectiva la Consiliul National de Solutionare al Contestatiilor - C.N.S.C. In cazul celui de-al doilea inculpat care a recunoscut ca a luat mita, procurorii au retinut urmatoarele: "In perioada iunie - iulie 2013, in contextul derularii unui contract de lucrari cu finantare europeana avand ca obiect "Reabilitarea si extinderea SEAU Valenii de Munte, Mizil si Urlati, judetul Prahova", inculpatul Ionescu Ionut Cristian, in calitate de manager Unitatea de Implementare a Proiectelor in cadrul SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti si in legatura cu atributiile sale de serviciu, a acceptat promisiunea si a primit de la un om de afaceri (martor in cauza), printr-un intermediar, suma de 10.000 lei, in schimbul aprobarii ofertei depuse de o societate comerciala.

acum 49 luni (18 Dec 2017)

Procurorii anticoruptie din Ploiesti au incheiat doua acorduri de recunoastere in acest dosar, unul cu Dumitru Pantea, fostul director general al SC Hidro Prahova, si al doilea cu Ionut Ionescu, managerul unitatii de implementare a proiectului pe fonduri europene derulat de societatea mentionata.

In dosarul Hidro Prahova au fost audiate, in calitate de suspecti, nume importante din viata politico-econimica din Romania, de la Iulian Hertanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, pana la Vlad Cosma, fost deputat PSD sau Mircea Cosma, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova si lider al Partidului Social Democrat in judet.

Audierile si denunturile facute de suspectii din dosarul Hidro Prahova au dus un an mai tarziu catre afacerile suspecte derulate la nivelul primariei Sectorului 1 din Bucuresti, condusa la acea data de Andrei Chiliman, arestat si el la solicitarea procurorilor ploiesteni. Ce mita au luat sefii din Hidro Prahova pentru a favoriza anumite firme in castigarea licitatiilor

Practic, dosarul Hidro Prahova, care se afla inca in faza de urmarire penala la DNA Ploiesti, reprezinta sursa celor mai mari dosare de coruptie instrumentate de aceasta structura de Parchet. Este vorba despre Dumitru Pantea, directorul Hidro Prahova - societate aflata in subordinea Consiliului Judetean Prahova - beneficiarul proiectului de modernizare a retelelor de canalizare din mai multe localitati din judet, proiect finantat cu 160 de milioane de euro fonduri europene. Hidro Prahova S.A., societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita. Hidro Prahova S.A., societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, a primit suma totala de 50.400 lei, disimulata sub forma unor drepturi salariale platite de o societate controlata de inculpatul Boeru Gheo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro