Persoanele divortate sunt mai predispuse atacului de cord

Persoanele divortate sunt mai predispuse atacului de cord

O analiza realizata pe 15.827 de persoane arata ca femeile sunt cele mai afectate de atacul de cord, iar cele divortul mareste probabilitatea ca acesta sa apara. De asemenea, femeile ar cadea mai usor in depresie, de aici si diferenta covarsitoare dintre numarul femeilor divortate care sufera de atac de cord si cel al barbatilor.

acum 61 luni (18 Apr 2015)

O analiza realizata pe 15.827 de persoane arata ca femeile sunt cele mai afectate de atacul de cord, iar cele divortul mareste probabilitatea ca acesta sa apara. Pe de alta parte, o fundatie din Marea Britanie a cerut realizarea mai multor teste pana la a clasifica divortul ca o principala cauza a atacului de cord. Astfel, o echipa de cercetatori a pornit de la acest punct pentu a demonstra un efect similar in cazul divortului. In timpul cercetarii echipei de la Universitatea Duke, care a durat din 1992 pana in 2010, una din trei persoane divortate au murit in urma unui atac de cord.

Rezultatele studiului arata ca femeile care au divortat o singura data prezinta un risc de atac de cord cu 24% mai mare decat cele care au avut parte de un mariaj continuu. In ceea ce priveste barbatii, riscul unui atac de cord in cazul divortului este cu doar 10% mai mare, iar in cazul barbatilor care au divortat de cel putin doua ori, riscul creste cu 30 de procente. Unul dintre cercetatori, Linda George, a spus ca "acest risc este comparabil cu cel provocat de presiunea sangvina ridicata care apare in cazul diabetului. Cercetatorii au descoperit ca schimbarile care apar in stilul de viata, cum ar fi scaderea financiara, nu sunt o explicatie pentru riscul ridicat de atac de cord. De asemenea, femeile ar cadea mai usor in depresie, de aici si diferenta covarsitoare dintre numarul femeilor divortate care sufera de atac de cord si cel al barbatilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro