Persoanele cu IQ ridicat nu se plictisesc usor: cum explica cercetatorii constatarile studiului

Persoanele cu IQ ridicat nu se plictisesc usor: cum explica cercetatorii constatarile studiului

Cercetatorii au sugerat ca oamenii mai putin activi, indiferent de nivelul de inteligenta al acestora, trebuie sa-si urmareasca nivelul de activitate pentru a nu le fi afectata starea de sanatate.

acum 40 luni (14 Aug 2016)

Rezultatele unui studiu american sprijina ideea ca persoanele cu un IQ ridicat nu se plictisesc usor, petrecandu-si mai mai mult timp cu propriile ganduri. Oamenii cu o inteligenta scazuta au o activitate a creierului redusa, acestia simtind nevoia sa-si stimuleze mintea cu activitati externe, resimtind imediat starea de plictiseala.

Cercetatorii au realizat acest studiu timp de trei decenii, pe un grup de elevi din Florida. Chestionarul cunoscut sub numele de "Nevoia de cunoastere" a cerut participantilor sa dezvaluie procentul in care sunt de acord cu afirmatii precum: "Chiar imi place o sarcina care presupune gasirea unor solutii noi la anumite probleme" si "Ma gandesc cat de greu imi va fi sa...".

Pe parcursul urmatoarelor sapte zile, subiectii au purtat un dispozitiv la incheietura mainii, care urmarea miscarile lor si nivelurile de activitate, oferind un flux constant de date cu privire la activitatea fizica. Cercetatorii au sugerat ca oamenii mai putin activi, indiferent de nivelul de inteligenta al acestora, trebuie sa-si urmareasca nivelul de activitate pentru a nu le fi afectata starea de sanatate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro