Persoane suspectate ca ar fi planuit sa comita atentate de Revelion, arestate in Belgia

Citeşte şi: Belgia: Femeie musulmană, condamnată la 18 luni de inchisoare, pentru că a refuzat să işi scoată vălul Acest complot nu are nicio legătură cu atentatele de la Paris din 13 noiembrie, a subliniat Parchetul federal, responsabil de dosare de terorism, care a preluat cazul deschis iniţial de Parchetul din Bruxelles.

acum 80 luni (29 Dec 2015)

Autorităţile belgiene au arestat două persoane bănuite că ar fi plănuit să comită atentate la Bruxelles de Revelion, după ce duminică şi luni au avut loc operaţiuni antiteroriste, informează radioteleviziunea belgiană RTBF, citată de Mediafax.

Percheziţiile şi arestările au avut loc la Bruxelles, in Brabant şi in regiunea Liege, la cererea unui judecător de instrucţie din capitala Belgiei, specializat pe probleme de terorism. Astfe, in cadrul anchetei au fost reţinute şase persoane, insă doar doi suspecţi au fost plasaţi sub mandate de arestare, celelalte patru persoane fiind eliberate după audieri.

Citeşte şi: Atentate din Paris: A noua persoană, arestată in Belgia

Conform informaţiilor obţinute de RTBF, gruparea intenţiona să comită atentate in Belgia vizand locuri emblematice din Bruxelles şi poliţia, cu ocazia sărbătorilor de Revelion.

"Obiectele confiscate in timpul percheziţiilor, in special material informatic, ţinute militare de antrenament şi material de propagandă pentru Statul Islamic, sunt in curs de examinare. In urma acestor evenimente, nivelul de alertă pentru comisariatele de poliţie din Bruxelles a fost ridicat de la 2 la 3.

Citeşte şi: Belgia: Femeie musulmană, condamnată la 18 luni de inchisoare, pentru că a refuzat să işi scoată vălul

Acest complot nu are nicio legătură cu atentatele de la Paris din 13 noiembrie, a subliniat Parchetul federal, responsabil de dosare de terorism, care a preluat cazul deschis iniţial de Parchetul din Bruxelles. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro