Perlele oficialilor din Educatie: "Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decat un mesaj"

Perlele oficialilor din Educatie:

Ieri, la deschiderea noului an scolar de la Scoala Gimnaziala 311 din Capitala, Remus Pricopie a strecurat in discursul sau un dezacord. Gafa a venit la cateva ore de la interviul televizat de duminica seara, de la Digi24, unde a incurcat lupoaica din legenda infiintarii Romei cu o vulpe. Si Ioan Mang a dus mai departe traditia greselilor gramaticale ale oficialilor din Educatie, cand le-a vorbit maghiarilor de la Universitatea de Medicina din Targu-Mures, vorbind despre "cei care isi doreste linia de predare in limba maghiara".

acum 116 luni (16 Sep 2014)

Ieri, la deschiderea noului an scolar de la Scoala Gimnaziala 311 din Capitala, Remus Pricopie a strecurat in discursul sau un dezacord.

Gafa a venit la cateva ore de la interviul televizat de duminica seara, de la Digi24, unde a incurcat lupoaica din legenda infiintarii Romei cu o vulpe.

Anul trecut, incercand sa comenteze scandalul fraudei la Bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Pricopie a facut alte doua greseli gramaticale intr-o singura fraza.

"Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decat un mesaj care nu a fost postat la 08:34, asa cum s-a spus initial, ci la 09:34", a spus Pricopie atunci.

Ulterior, deranjat de faptul ca presa i-a taxat greseala, Pricopie a incercat sa se justifice: "Inteleg ca una dintre problemele zilei pentru anumiti colegi de-ai dumneavoastra este cea legata de greseala de exprimare a ministrului. Evident ca este regretabila, este o greseala la sfarsitul a 14 ore de munca", s-a justificat Pricopie, vorbind despre sine la persoana a III-a.

Anul trecut, cu putin inainte de inceperea noului an universitar, ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, spunea cat de importanta este "digitizarea" invatamantului romanesc. Greselile gramaticale ale ministrilor din vara lui 2012

In vara cand s-a instalat la putere primul guvern Ponta, in 2012, pe la Ministerul Educatiei s-au perindat patru ministri, pana cand a revenit in functie, pentru o perioada de doar cateva luni, Ecaterina Andronescu.

Gramatica limbii romane i-a dat batai de cap si sindicalistului din educatie Liviu Pop, chiar la conferinta in care se instala ca ministru interimar la Educatie.

"Ma bazez in acest demers pe colegi, parinti, copii, care vor intelege situatia in care suntem din punct de vedere a termenelor" si "Sunt profesor de matematica si vreau sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro