Pericolul verii, virusul care nu poate fi combatut prin vaccinare sau tratament. "Se trateaza mai mult consecintele"

Pericolul verii, virusul care nu poate fi combatut prin vaccinare sau tratament.

Epidemiologii din directiile de sanatate publica din tara au inceput supravegherea neuroinfectiei cu virusul West Nile, o boala despre care cu nici 20 de ani in urma se vorbea extrem de putin. In 2017, doar in judetul Olt au fost depistate doua cazuri, un pacient de 83 de ani pierzandu-si viata,iar un altul, de 65 ani, fiind tratat, in acelasi timp impunandu-se restrictii donatorilor de sange provenind din localitatile de domiciliu ale pacientilor diagnosticati. Urmatorul grad de manifestare, la formele moderate, este caracterizat de - febra, durere de cap, greata si varsaturi, lipsa poftei de mancare, diaree, dureri musculare si articulare, uneori se umfla ganglionii limfatici si pot sa apara mancarimi la nivelul pieptului, stomacului sau spatelui.

acum 35 luni (9 May 2018)

Epidemiologii din directiile de sanatate publica din tara au inceput supravegherea neuroinfectiei cu virusul West Nile, o boala despre care cu nici 20 de ani in urma se vorbea extrem de putin. Perioada de supraveghere este 7 mai - 31 octombrie 2018, cand, conform unei metodologii realizate la nivel European, epidemiologii din reteaua de sanatate raporteaza orice caz suspect de infectie cu acest virus. In 2017, doar in judetul Olt au fost depistate doua cazuri, un pacient de 83 de ani pierzandu-si viata,iar un altul, de 65 ani, fiind tratat, in acelasi timp impunandu-se restrictii donatorilor de sange provenind din localitatile de domiciliu ale pacientilor diagnosticati.

Cu 10-15 ani in urma se vorbea extrem de putin despre West Nile, boala transmisa de tantari. Virusul West Nile a fost descoperit in urma cu 80 de ani, in Uganda, in districtul West Nile, insa a devenit cu adevarat o problema pentru epidemiologi, incepand sa fie mai mult studiat, cu aproape 20 de ani in urma, cand au fost confirmate 66 de cazuri, soldate cu sapte morti, in Statele Unite. In anii urmatori cazurile confirmate s-au inmultit, iar aria de raspandire a crescut ingrijorator, astfel ca virusul depistat pana in 1999 doar in Africa, Asia si Orientul Mijlociu (si foarte rar in Europa) a ajuns sa-i ingrijoreze pe medici.

De ce este periculos West Nile

O persoana din 150, infectata cu West Nile, spun specialistii, dezvolta simptome severe de boala, ca meningita si encefalita.

Pacientii dezvolta simptome intr-un interval de 3-14 zile de la contactarea virusului (adesea prin intepatura tantarului, dar se mai poate transmite si prin transfuzii de sange sau transplat), acestea variind de la forme usoare, pana la severe. Urmatorul grad de manifestare, la formele moderate, este caracterizat de - febra, durere de cap, greata si varsaturi, lipsa poftei de mancare, diaree, dureri musculare si articulare, uneori se umfla g... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro