Pericolul trichinelozei. Boala nu se ia doar de la porc, ci si de la nutrie, cal si urs

Pericolul trichinelozei. Boala nu se ia doar de la porc, ci si de la nutrie, cal si urs

Reprezentantii DSP Arad spun ca modalitatea de imbolnavire se face prin consum de carne de porc in principal, dar si prin carne de nutrie, de cal sau de vanat (mistret, urs) care contin larve vii sau chisturi viabile.

acum 52 luni (20 Dec 2016)

Reprezentantii DSP Arad spun ca modalitatea de imbolnavire se face prin consum de carne de porc in principal, dar si prin carne de nutrie, de cal sau de vanat (mistret, urs) care contin larve vii sau chisturi viabile.

"Achizitionarea carnii si a produselor de carne se va face doar de la surse autorizate.

Pana la ora actuala, in opt judete ale tarii au fost identificate 14 focare de trichineloza. In Galati, spre exemplu 11 persoane au ajuns de urgenta la spitalul de boli infectioase. La aparitia simptomelor caracteristice trichinelozei, cei afectati trebuie sa se adreseze catre serviciile medicale (medici de familie, specialisti in boli infectioase) pentru consult si diagnostic.

Cum se manifesta boala

Manifestarile bolii variaza de la forme asimptomatice pana la forme severe care pot cauza decesul prin complicatiile pe care le produc. Incubatia bolii este in medie 10-14 zile, iar semnele clinice sugestive pentru diagnostic sunt: febra, edemele fetei si ale pleoapelor insotite de conjunctivita, dureri musculare, senzatie de oboseala, tulburari digestive tranzitorii (dureri abdominale, diaree, greturi, varsaturi) aparute la 1-2 zile dupa consumul de carne infestata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro