Pericolul din banalul patrunjel: cand si cat de rau ne poate face sucul din frunze si cum e indicat sa-l preparam corect

Pericolul din banalul patrunjel: cand si cat de rau ne poate face sucul din frunze si cum e indicat sa-l preparam corect

"Patrunjelul este o remediu al carui suc este foarte puternic, prin urmare, nu ar trebui sa beti mai mult de 30-60 de grame in forma pura. Sucul crud are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei si glandelor suprarenale, dar este si excelent pentru bolile sistemului ocular, in special pentru cele de la nervul optic", explica Marina Grigore, apifitoterapeut. In farmacie, radacina de patrunjel este folosita ca diuretic, consumata sub forma de infuzie, iar frunzele sunt folosite ca stimulent digestiv, diuretic si circulator.

acum 83 luni (23 Feb 2016)

"Patrunjelul este o remediu al carui suc este foarte puternic, prin urmare, nu ar trebui sa beti mai mult de 30-60 de grame in forma pura. Amestecand sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice. Sucul crud are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei si glandelor suprarenale, dar este si excelent pentru bolile sistemului ocular, in special pentru cele de la nervul optic", explica Marina Grigore, apifitoterapeut.

Pentru a se prepara suc de patrunjel se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda.

"Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in niciun caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel, preferabil, inainte de masa principala. In farmacie, radacina de patrunjel este folosita ca diuretic, consumata sub forma de infuzie, iar frunzele stimuleaza digestia, sunt un bun diuretic si circulator.

Intareste imunitatea organismului

Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.

"El intareste imunitatea organismului, are un rol important in distrugerea radicalilor liberi, avand proprietati antialergice si antitumorale. Este bogat in vitamina A, vitamina C, vitamina B si E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila si magneziu. Continutul de vitamina C este mai mare de patru ori decat cel din portocala, iar continutul de fier este mai mare decat cel al spanacului. Acesta mai contine si un aminoacid care franeaza dezvoltarea tumorilor canceroase si anume histidina", explica dr.

In farmacie, radacina de patrunjel este folosita ca diuretic, consumata sub forma de infuzie, iar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro