Pericolele inghetatei cu arome artificiale

Pericolele inghetatei cu arome artificiale

"Analizand cele 25 de sortimente de inghetata cu fructe/suc de fructe din punctul de vedere al corelatiei dintre denumirea produsului si cantitatea ingredientului care apare in denumirea acestuia s-a constatat ca la inghetata cu fructe/suc de fructe, cantitatea de suc din produsele analizate variaza, in medie, intre 0,11% si 9,6%", arata studiul.

acum 55 luni (4 Aug 2016)

Concret, reprezentantii APC au achizitionat 64 de produse de pe piata, provenind de la cei mai mari producatori.

"Analizand cele 25 de sortimente de inghetata cu fructe/suc de fructe din punctul de vedere al corelatiei dintre denumirea produsului si cantitatea ingredientului care apare in denumirea acestuia s-a constatat ca la inghetata cu fructe/suc de fructe, cantitatea de suc din produsele analizate variaza, in medie, intre 0,11% si 9,6%", arata studiul.

In acelasi timp, la sortimentele de inghetata cu suc de fructe, 3 din 7 produse au ca prim ingredient apa si tot atatea laptele praf degresat reconstituit, noteaza studiul.

Ce aditivi alimentari contin inghetatele de pe piata

Potrivit acestuia, in sortimente au fost identificati 31 aditivi alimentari, printre care E100- curcumina, E102 - tartrazina,E 120 - carmin/cosenila, E122 - azorubina, E124-rosu ponceau,E141 - complecsi de cupru ai clorofilelor si clorofilinelor, E150a - caramel simplu, E150d - caramel cu sulfit de amoniu si altii, unii dintre ei avand efecte nocive asupra sanatatii copiilor si chiar favorizand aparitia ADHD-ului.

"Inghetatele cu arome, respectiv cele cu fructe/sucuri de fructe, in majoritatea lor, nu sunt altceva decat amestecuri realizate din apa sau din lapte praf degresat (0,1% grasime) reconstituit, uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune daca sunt hidrogenate sau nu, gelatina animala, amidon, zahar adaugat sub diverse forme si chimicale din belsug", a declarat Stanciu.

"Acest produs, dezechilibrat din punct de vedere nutritional prin continutul ridicat de zahar adaugat, coloranti artificiali, conservanti si arome artificiale, nu trebuie consumat de catre copii si persoane cu afectiuni cardiovasculare, diabet si boli metabolice. Totodata, pentru a evita efectul cumulativ al aditivilor ingerati zilnic si prin consumul de alte alimente, trebuie consumat ocazional de catr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro