Pericolele din margarina. Vitamine sintetice si substante similare plasticului

Pericolele din margarina. Vitamine sintetice si substante similare plasticului

Multe dintre tipurile de margarina de pe piata se obtin prin hidrogenare. Produsele de patiserie, cum sunt cornurile, pateurile cu branza, tot felul de biscuti, dar Si cipsurile si snackurile, toate contin grasimi trans. "Pentru ca nu pot fi eliminate de organism, grasimile trans se depun pe artere, fapt care duce la afectarea sistemului circulator, dar si la probleme cardiovasculare.

acum 75 luni (15 Nov 2017)

Multe dintre tipurile de margarina de pe piata se obtin prin hidrogenare. Insa prin acest procedeu se ajunge la grasimile trans, care sunt periculoase pentru organism. Grasimile trans sunt cele mai periculoase pentru organism, deoarece nu pot fi procesate, nu pot fi arse. Practic ne intoxica celulele si ne afecteaza procesul de digestie. Produsele de patiserie, cum sunt cornurile, pateurile cu branza, tot felul de biscuti, dar Si cipsurile si snackurile, toate contin grasimi trans. De asemenea unele tipuri de margarina contin vitamine sintetice, obtinute prin procedee chimice", spune medicul nutritionist Eva Iortan. "Pentru ca nu pot fi eliminate de organism, grasimile trans se depun pe artere, fapt care duce la afectarea sistemului circulator, dar si la probleme cardiovasculare. Exista studii care arata ca aceste grasimi trans au legatura directa cu atacul de cord, adica infarctul. In plus, aceste grasimi favorizeaza depozitele de grasime adica se depus si ne ingrasa in special in zona abdomilala, talie si fese. Aceste grasimi sunt periculoase pentru copii, iar cei mici nu ar trebui sa consume margarina. Nici femeile care alapteaza nu ar trebui sa o manance deoarece grasimile se pot transmite prin lapte. De asemenea, grasimile trans afecteaza sistemul imunitar si ne fac mai vulnerabili in fata infectiilor", mai spune medicul. "Toate reclamele de la televizor prezinta margarina ca pe un produs sanatos. Sunt foarte multe tipuri de margarina pe piata. Unele, de obicei cele mai scumpe, nu contin aceste grasimi trans sau contin o cantitate mult mai mica. Inainte de a cumpara o margarina trebuie sa citim cu atentie eticheta. Daca nu il consumam in cantitate mare nu ne afecteaza organismul", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro