Pericolele consumului excesiv de branza tofu. Unui chinez i-au fost scoase 420 de pietre la rinichi

Pericolele consumului excesiv de branza tofu. Unui chinez i-au fost scoase 420 de pietre la rinichi

FOTO: EuroPics - Pietrele indepartate de medici din rinichi Pietrele la rinichi sunt destul de frecvente in randul populatiei, afectand in special persoanele intre 30 si 60 de ani.

acum 60 luni (10 Jun 2015)

Un barbat din provincial Zhejiang s-a prezentat la spital acuzand dureri intense in zona abdominala iar o tomografie computerizata a elucidat misterul: rinichiul stang al barbatului era plin cu pietre.

"Timp de 45 de minute nu am facut decat sa extrag aceste mici pietricele.

Daca barbatul nu s-ar fi prezentat la medic, exista riscul crescut de blocaj renal. Cauza acestor pietre la rinichi este, potrivit medicilor, consumul excesiv de branza de soia, cunoscuta si sub numele de tofu.

Acest sortiment de branza contine foarte mult sulfat de calciu, care nu poate fi eliminat prin urina daca nu se consuma suficiente lichide. Astfel, calciul in exces duce la formarea acestor pietricele, care nu depasesc de obicei 4-5 milimetri, dar care, in cazuri exceptionale - consum excesiv de alimente bogate in sulfat de calciu -, devin foarte mari si periculoase pentru sanatate.

In cazul acestui barbat, pietrele la rinichi aveau o dimensiune destul de mare, care ingreunau considerabil urinarea.

In 30 de ani de cand practic aceasta meserie nu mi-a fost dat sa vad asa ceva, a declarat pentru Telegraph.co.uk medicul care l-a operat pe barbat.

FOTO: EuroPics - Pietrele indepartate de medici din rinichi

Pietrele la rinichi sunt destul de frecvente in randul populatiei, afectand in special persoanele intre 30 si 60 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro