Pericolele consumului de seminte sarate: sunt toxice pentru ficat si cresc tensiunea

Pericolele consumului de seminte sarate: sunt toxice pentru ficat si cresc tensiunea

Rinichii sunt afectati de sarea in exces Nutritionistii sunt de parere ca explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales in randul tinerilor, are drept cauza si consumul de alimente foarte sarate, printre care si semintele. 100 de grame de seminte prajite si sarate de floarea-soarelui contin peste 250 de calorii, deci moderatia e cuvantul de ordine.

acum 71 luni (27 May 2015)

"Bomboanele agricole", cum mai sunt numite semintele de floarea-soarelui in limbaj popular, prajite si tavalite prin sare, sunt foarte gustoase, iar papilele gustative aproape ca dezvolta o dependenta.

Datele statistice arata ca romanii consuma in fiecare an aproape 13.000 de tone de seminte, clasandu-ne pe locul al doilea in topul tarilor cu cei mai mari consumatori de astfel de rontaieli. Rinichii sunt afectati de sarea in exces

Nutritionistii sunt de parere ca explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales in randul tinerilor, are drept cauza si consumul de alimente foarte sarate, printre care si semintele. Sunt toxice pentru ficat

Pe de alta parte, semintele prajite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvolta compusi cancerigeni. Acestia sunt extrem de toxici pentru ficat si pot, de asemenea, sa creasca riscul de cancer al colonului. Au multe calorii, deci ingrasa

Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui sa evite pe cat posibil consumul de seminte sarate pentru ca sarea in exces favorizeaza retentia de apa in organism.

Semintele de floarea-soarelui si cele de dovleac trebuie consumate doar in stare cruda, dar si asa trebuie avut grija la cantitate.

100 de grame de seminte prajite si sarate de floarea-soarelui contin peste 250 de calorii, deci moderatia e cuvantul de ordine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro