Pericol: de ce ajung zeci de turisti de pe plaja la spital

Atentie la hamsii si ciocolata Dupa insolatii, urticariile acute alimentare determinate de consumul unor alimente cu potential alergizant au fost tratate de catre medicii constanteni "Este vorba de alimente care erau in perioada de valabilitate, nu erau alterate, insa aveau un potential alergizant mai ridicat si in conditii de caldura aceste alimente puteau determina astfel de eruptii de natura alergica.

acum 52 luni (12 Aug 2015)

Numarul prezentarilor la cabinetele medicilor dermatologi a crescut simtitor in ultima perioada, mai ales de cand si litoralul romanesc este sufocat de temperaturile ridicate.

Nu putine sunt cazurile in care turistii, dar si localnicii, se prezinta la medic, cu anumite afectiuni, care necesita tratament de urgenta sau chiar internari. Exact in orele in care ar trebui sa plece de pe plaja, oamenii se indreapta in numar mare spre mare, dornici de a petrece cateva ore bune in razele puternice ale soarelui. Din pacate insa, in loc sa se bucure la finalul zilei de un bronz frumos si de o stare de sanatate buna, unii ajung sa numere zilele de spitalizare. In ultima perioada, in jur de 30 de persoane au primit in fiecare zi ajutor de specialitate pentru aceasta problema, pe toata reteaua de dermatologie, deoarece oamenii au ignorat sfaturile medicilor.

"In aceasta perioada, afectiunile care au predominat, atat in ambulatoriu, cat si pentru spitalizarea obisnuita, au fost afectiunile determinate de expunerea prelungita la soare.

Atentie la hamsii si ciocolata

Dupa insolatii, urticariile acute alimentare determinate de consumul unor alimente cu potential alergizant au fost tratate de catre medicii constanteni "Este vorba de alimente care erau in perioada de valabilitate, nu erau alterate, insa aveau un potential alergizant mai ridicat si in conditii de caldura aceste alimente puteau determina astfel de eruptii de natura alergica. Unele eruptii alergice au fost destul de severe si au necesitat spitalizare.

Printre alimentele care au determinat frecvent eruptii au fost, in cazul copiilor, ciocolata, inghetata cu cacao, capsunile si piersica cu puf, iar in cazul adultilor se poate vorbi de peste, hamsia prajita, in special, apoi de icre, dar si de fructe de mare.

Te asezi pe sezlong fara prosop, pleci cu micoze

Grupa a treia de afectiuni cu incidenta ridicata in aceasta perioada este reprezentata de micoze sau ciupe... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro