Performantele remarcabile ale celei mai bune eleve de liceu, olimpica admisa la Medicina inainte de Bacalaureat

Performantele remarcabile ale celei mai bune eleve de liceu, olimpica admisa la Medicina inainte de Bacalaureat

In clasa a IX-a s-a calificat la patru olimpiade nationale: chimie (la care a participat si a obtinut mentiune de onoare), biologie, stiintele pamantului si stiinte pentru juniori (a participat si la ultimele doua).

acum 19 luni (25 May 2018)

Absolventii pomotiei 2018 a Colegiului National "Decebal", din Deva si-au luat, vineri, ramas bun de la liceu. Cea mai buna eleva decebalista a fost Ruxandra Oiegar, o adolescenta de 18 ani, care, datorita performantelor sale a fost admisa la Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca inainte sa sustina examenul de Bacalaureat.

"Despre Ruxandra Oiegar se pot spune o multime de lucruri si toate numai de bine. S-a calificat in decursul anilor la 17 olimpiade nationale, iar la 12 dintre ele a participat efectiv. In clasa a IX-a s-a calificat la patru olimpiade nationale: chimie (la care a participat si a obtinut mentiune de onoare), biologie, stiintele pamantului si stiinte pentru juniori (a participat si la ultimele doua). In clasa a X-a s-a calificat la trei olimpiade nationale: chimie, biologie si stiintele pamantului (la ultimele doua a participat). In clasa a XI-a a participat la olimpiada la biologie, unde a luat mentinea I si medalie de aur. In clasa a XII-a a participat la olimpiada nationala de biologie unde a luat mentiune si s-a calificat in lotul largit pentru olimpiada internationala de biologie", scrie Dan Terteci, organizatorul campaniei civice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro