Performanta unica in invatamantul din Romania. Trei colegi de clasa din Targoviste, admisi simultan la Oxford. Dirigintele: "Ei sunt clasa mea de aur"

Claudiu Savulescu, Marilena Bescuca si Emanuel Dumitru, colegi de clasa in an terminal la Ienachita Vacarescu, au fost admisi, in urma examenului din decembrie anul trecut, la prestigioasa Universitate din Marea Britanie, Oxford. "Oxford pentru mine inseamna sansa de a avea o educatie la nivel universitar foarte buna, de a lucra cu oameni pasionati de informatica si foarte buni in acest domeniu, care ma vor ajuta si pe mine sa devin profesionista in acest domeniu. Pentru aceasta performanta cred ca este nevoie de pasiune, dublata de dorinta de munca si dragoste de educatie si de a afla lucruri noi. "Am participat in fiecare an la olimpiadele scolare si am premii de la mentiune pana la locul I si am participat si la Olimpiada Internationala de Stiinte, unde am obtinut medalie de aur.

acum 99 luni (29 Feb 2016)

Claudiu Savulescu, Marilena Bescuca si Emanuel Dumitru, colegi de clasa in an terminal la Ienachita Vacarescu, au fost admisi, in urma examenului din decembrie anul trecut, la prestigioasa Universitate din Marea Britanie, Oxford.

Este o premiera pentru liceul din Targoviste, dar si pentru Romania. Mai au, insa, un singur hop de trecut: trebuie sa scoata media la Bacalaureat de cel putin 9,5, ceea ce nu va fi foarte greu, spun ei. Marilena, informaticiana "Cred ca este un cumul al rezultatelor si al procesului de educatie si al modului in care eu am tratat aceasta materie. A fost si foarte important si modul in care eu m-am pregatit de-a lungul acestui an. Trebuie sa gandesti in primul rand pentru tine insuti, sa isi formezi un rationament clar si nu inseamna deloc memorare", spune Marilena Bescuca. "Oxford pentru mine inseamna sansa de a avea o educatie la nivel universitar foarte buna, de a lucra cu oameni pasionati de informatica si foarte buni in acest domeniu, care ma vor ajuta si pe mine sa devin profesionista in acest domeniu. Daca as avea puterea, la invatamantul nostru as schimba finantarea, pentru ca ea este primordiala si de ea depind elevii si profesorii". Primul lucru pe care l-a facut dupa ce a aflat ca a fost admisa a fost sa isi anunte tatal la telefon si sa se imbratiseze cu mama sa. "Parintii mei sunt bucurosi ca am putut sa visez atat de departe si sa cred ca pot intra la o asemenea universitate. Colegii mei sper sa vada in mine un model de ambitie, dorinta si pasiune si sa stie ca daca eu am reusit si ei pot face asta. Pentru aceasta performanta cred ca este nevoie de pasiune, dublata de dorinta de munca si dragoste de educatie si de a afla lucruri noi. La specializarea sa s-au inscris 383 si doar 32 au fost admisi. Claudiu Savulescu, chimistul clasei Claudiu este olimpic de ani de zile la chimie. Vrea ca materia sa preferata sa ii dea sansa sa lucreze intr-o companie farmaceutica. Secretul este sa muncesti mult si sa incerci sa anal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro