"Performanta" romaneasca la Euro 2016: cel mai bun pasator al tricolorilor e depasit de opt portari

Neuer (192 de pase in total), Rui Patricio (158), Kiraly (144), Buffon (130), Lloris (124), Fabianski (122), Halldorsson (108) si Hennessey (103) sunt cei opt oameni dintre buturi care au reusit mai multe pase la turneul final decat cel mai bun jucator roman la acest capitol. Iar fotbalistul care a contribuit cel mai mult la baloanele castigate de tricolori a fost Cristi Sapunaru, cel care ocupa abia pozitia a 77-a in clasamentul general, avand de trei ori mai putine mingi castigate decat liderul Pepe.

acum 96 luni (13 Jul 2016)

UEFA a publicat clasamentele bazate pe cifre si statistici, furnizand ierarhii atat pentru echipe, cat si pentru fotbalisti. Romania, ca echipa, e in coada mai tuturor clasamentelor, iar jucatorii romani au contribuit la acest deznodamant cu cifre dezolante. Iordanescu si-a ratat concediul Tricolorii n-au stiut ce sa faca la Campionatul European cu mingea si, drept urmare, nici nu prea au tinut de ea. Jocul de pase a fost de-a dreptul catastrofal, Chiriches si compania adunand 824 de pase in cele trei intalniri cu Franta, Elvetia si Albania. Doar Cehia si Irlanda de Nord au stat mai prost la acest capitol.

Iar faptul ca Toni Kroos de la nemti a reusit de unul singur 608 pase, aproape cat toata echipa Romaniei in trei partide, vorbeste de la sine despre cum a pregatit Anghel Iordanescu Euro 2016. La asa cifre, poate ca era mai bine ca selectionerul sa mearga in concediu inainte si pe durata turneului final si nu imediat dupa eliminarea Romaniei din competitie. Un alt amanunt care socheaza e ca tricolorul cu cele mai multe pase bune a fost Vlad Chiriches (99). Numai ca, fiind stoper, acesta a oferit pase de patru, cinci metri catre colegii sai din aparare si cei doi "inchizatori". Chiar si asa insa, capitanul nationalei ocupa locul 142 in ierarhia paselor reusite, fiind depasit de opt portari! Neuer (192 de pase in total), Rui Patricio (158), Kiraly (144), Buffon (130), Lloris (124), Fabianski (122), Halldorsson (108) si Hennessey (103) sunt cei opt oameni dintre buturi care au reusit mai multe pase la turneul final decat cel mai bun jucator roman la acest capitol. Numai ca nici cifrele Romaniei furnizate de UEFA pentru acest capitol nu te dau pe spate. Ca echipa, trupa "Generalului" a stat extrem de prost in ceea ce priveste numarul baloanelor recuperate pe faza defensiva. Locul 19 in aceasta ierarhie arata ca doar Rusia, Turcia, Ucraina, Cehia si Suedia au recuperat mai putine mingi decat Romania. Iar fotbalistul care a contribuit cel mai mult la baloanele cas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro