Perchezitii la un centru de plasament din Capitala. Angajatii "lagarului" ii sedau pe copii si ii bateau ca sa le fure mancarea

Perchezitii la un centru de plasament din Capitala. Angajatii

UPDATE Danut Fleaca, directorul DGASPC Sector 1, a incercat miercuri sa explice de ce erau sedati si agresati copiii de la Centrul "Sfanta Maria" au un nivel mai mare de agresivitate si fug din centru. Angajatii Centrului de plasament "Sfanta Maria" mai sunt acuzati de "stabilirea si administrarea unui tratament psihiatric cronic in lipsa unei examinari efective a minorelor, in scopul de a le reduce posibilitatile de a actiona si de a se exprima si pentru a facilita astfel supravegherea minorelor de catre angajati". 22 de fete de la centru aveau tratament psihiatric Potrivit datelor existente la nivel national, din 13.374 de copii protejati in servicii de tip rezidential (altele decat cele destinate copiilor cu dizabilitati), doar 2.060 beneficiau de tratament psihiatric (adica o pondere de 15,4%).

acum 50 luni (23 Jun 2016)

UPDATE Danut Fleaca, directorul DGASPC Sector 1, a incercat miercuri sa explice de ce erau sedati si agresati copiii de la Centrul "Sfanta Maria" au un nivel mai mare de agresivitate si fug din centru. "Centrul de plasament Sfanta Maria este un centru cu probleme, in sensul ca sunt fete care fug din centru, le reclamam la politie si le readucem. (...) In afara de faptul ca unele fete au nivel de agresivitate mai mare, nu sunt copii cu probleme", a spus Fleaca.

"Fiecare copil primeste medicatia prescrisa de medicul de familie, de psihiatru sau de un medic curant. Fiecare copil are o fisa de tratament stabilita de un medic", a raspuns acesta.

In acest moment acest dosar au loc 19 descinderi in Capitala, una dintre acestea fiind la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), iar alta la Centrul de plasament "Sfanta Maria" din Sectorul 1. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au anuntat ca in acest caz se fac cercetari privind "modalitatea frauduloasa de functionare a sistemului de protectie speciala a copiilor institutionalizati, in perioada 2014 - 2016 in cadrul unui centru din Bucuresti". Mai exact, in denunt se arata ca fetele internate in centrul de plasament din Sectorul 1, erau batute si sedate pentru a nu-si cere drepturile. Asta pentru ca, angajatii Centrului de plasament luau alimentele, medicamentele, electocaniscele, lenjeriile si cosmeticele pe care fetele internate aici le primeau prin donatii si fie le duceau acasa, fie le vindeau. "Educatoarele intocmeau bilete false de invoire pentru a crea impresia ca fetele au fugit din centru, insa ar fi fost si situatii in care educatoarele le-ar fi dat anumitor fete bilete de invoire desi stiau ca acestea nu se vor mai intoarce", au explicat sursele citate. Rudele educatorilor, trimise in excursii pe locurile fetelor de la centru In urma anchetei, procurorii au descoperit ca atunci cand erau organizate tabere, excursii sau alte ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro