Perchezitii la UMF Bucuresti pentru achizitii contra spaga. Vizat, directorul Dan Pahoni. Rectorul Sinescu: "Curtea de Conturi nu a gasit nereguli"

Directorul administrativ de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Dan Pahoni, este suspectat de procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul ICCJ de luare de mita pentru contracte/plati pe achizitii publice.

acum 90 luni (24 Mar 2015)

Directorul administrativ de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Dan Pahoni, este suspectat de procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul ICCJ de luare de mita pentru contracte/plati pe achizitii publice. Suspectii sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, luare si dare de mita.

Academicianul Ionel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila si presedintele Consiliului de Administratie, care aproba achizitiile publice, ne-a declarat: "Sunt in strainatate. Dupa aprobarea in Consiliu, de achizitii se ocupa efectiv cei de la administrativ".

Procurorii fac 31 de perchezitii la UMF Carol Davila Bucuresti si la firmele implicate. Din interceptarile facute in biroul directorului administrativ Dan Pahoni, ar rezulta ca acesta ar fi conditionat incheierea contractelor sau efectuarea de plati pe lucrari/livrari executate o anumita cota din valoarea acestora.

Dan Pahoni a fost dus de mascati la biroul sau, unde se fac perchezitii. De asemenea, se fac perchezitii si la domiciliul acestuia, ca si la domiciliile altor persoane suspecte.

Se fac perchezitii si la sediile mai multor firme din Bucuresti si din judetele Giurgiu si Dambovita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului "Din probele administrate in cauza a rezultat ca persoane aflate la conducerea unei institutii de invatamant superior din Bucuresti au atribuit contracte de achizitie publica, cu incalcarea cadrului legislativ care reglementeaza sistemul achizitiilor publice, unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro