Perchezitii la Primaria Pitesti si la locuinta primarului. Tudor Pendiuc, acuzat de luare de mita de un milion de euro

Perchezitii la Primaria Pitesti si la locuinta primarului. Tudor Pendiuc, acuzat de luare de mita de un milion de euro

Prejudiciul din dosarul in care a fost retinut edilul este de cinci milioane de euro UPDATE Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de apoximativ 1 milion de euro. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca dosarul vizeaza activitatea de transport public de persoane la Pitesti, realizata, in ultimii sapte ani, de o asociere de firme, intre care SC Publitrans 2000 SA, firma detinuta in totalitate de Consiliul Local Pitesti, si doua firme private, respectiv SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA. Conform propriei sale declaratii de avere, Tudor Pendiuc are un castig anual de 52.433 lei din indemnizatia de primar si mai obtine venituri 22.300 lei de pe urma activitatii didactice de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" plus 9.418 lei, indemnizatia de la Comisia Nationala de Avizare a Imprumuturilor din cadrul Ministerului de Finante.

acum 70 luni (6 Nov 2014)

UPDATE Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu. Prejudiciul din dosarul in care a fost retinut edilul este de cinci milioane de euro

UPDATE Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de apoximativ 1 milion de euro.

UPDATE Omul de afaceri pitestean Valentin Visoiu, care controleaza grupul de firme Conarg, a fost retinut de procurorii DNA in dosarul de coruptie al primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc.

UPDATE 19.40 Fiica primarului Pitestiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost retinuta, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care tatal ei este cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

UPDATE 13.45 O angajata a Primariei Pitesti a avut nevoie de ingrijiri medicale, joi, dupa ce a facut un atac de panica in timpul perchezitiilor facute de procurorii DNA in dosarul vizand fapte de coruptie cu un prejudiciu estimat la aproximativ un milion de euro.

Angajata Primariei, in varsta de 45 de ani, care lucreaza ca femeie de serviciu, a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce i s-a facut rau in momentul in care au descins procurorii si trupele speciale de interventie.

UPDATE ora 12.00 Tudor Pendiuc a plecat escortat de jandarm spre DNA Bucuresti

Tudor Pendiuc a fost adus cu "mascatii" de acasa, de unde se fac perchezitii, la Primaria Pitesti, unde se intampla acelasi lucru, fara insa a avea catuse la maini.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca dosarul vizeaza activitatea de transport public de persoane la Pitesti, realizata, in ultimii sapte ani, de o asociere de firme, intre care SC Publitrans 2... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro