Perchezitii la Primaria Miercurea Ciuc. Primarul si viceprimarii sunt suspectati de coruptie si luare de mita

Perchezitii la Primaria Miercurea Ciuc. Primarul si viceprimarii sunt suspectati de coruptie si luare de mita

De asemenea, anchetatorii au descins si la locuinta unuia dintre viceprimari, Szoke Domokos, precum si la sediile unor firme si la domiciliul lui Eross Zoltan, administratorul firmei City Parking, cu care Primaria Miercurea Ciuc are contract pentru a taxa locurile de parcare si pentru a bloca rotile autoturismelor parcare neregulamentar. Viceprimarul Attila Antal, vizat de DNA In acest caz este vizat si viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Antal, care, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor a atribuit contractul de lucrari "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceelor Marton Aron si Segito Maria din Miercurea Ciuc" (in valoare de 18.034.663,63 lei, atribuit in favoarea asocierii de firme S.C.

acum 57 luni (29 Apr 2015)

De asemenea, anchetatorii au descins si la locuinta unuia dintre viceprimari, Szoke Domokos, precum si la sediile unor firme si la domiciliul lui Eross Zoltan, administratorul firmei City Parking, cu care Primaria Miercurea Ciuc are contract pentru a taxa locurile de parcare si pentru a bloca rotile autoturismelor parcare neregulamentar. Potrivit unor surse judiciare, primarul Robert Kalman Raduly ar fi primit 10.000 de euro mita lunar de la firma SC City Parching SRL, care taxeaza locurile de parcare in municipiul Miercurea Ciuc. Edilul ar mai fi primit mita de 200.000 lei "in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii unui hipermarket si realizarii amenajarilor rutiere prin care se face accesul in parcarea acestuia".

De asemenea, procurorii il acuza pe Robert Kalman Raduly si de abuz in serviciu, in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL in favoarea unui consilier de la Consiliul Judetean Harghita cu care se afla in relatii apropiate, fapta comisa in calitate de presedinte al comisiei sociale. Totodata, primarul ar fi cerut 5.000 de euro pentru a atribui un contract de servicii de telefonie mobila, bani care i-ar fi fost transferati prin virament bancar, ca si sponsorizare.

Viceprimarul Attila Antal, vizat de DNA

In acest caz este vizat si viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Antal, care, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor a atribuit contractul de lucrari "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceelor Marton Aron si Segito Maria din Miercurea Ciuc" (in valoare de 18.034.663,63 lei, atribuit in favoarea asocierii de firme S.C.

Astfel, acesta ar fi beneficiat din partea societatii comerciale castigatoare (SC Harbau SRL) de lucrari de constructii in conditii preferentiale (forta de munca, mijloace de transport si materiale de constructii) la un imobil din Miercurea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro