Perchezitii la Primaria din Ploiesti, intr-un dosar ce vizeaza finantarea echipei Petrolul Ploiesti. Reactia primarului

UPDATE 17.00: Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost retinut de catre procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat timp de sase ore, conform B1TV. Edilul a mai spus ca atunci cand el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit ca exista un contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, prin care municipiul a dat timp de trei ani cate 17 milioane de lei pentru finantarea echipei de fotbal. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finante, de Curtea de Conturi, de Prefectura, din punct de vedere al legalitatii, si nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal", a mai declarat primarul Ploiestiului.

acum 64 luni (3 Mar 2015)

UPDATE 17.00: Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost retinut de catre procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat timp de sase ore, conform B1TV.

---------

UPDATE 11:56: Secretara Primariei municipiului Ploiesti, Oana Iacob, a fost adusa, marti, alaturi de una dintre juristele institutiei, Iulia Alexandru, la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiata in dosarul finantarii echipei Petrolul.

La intrarea in sediul DNA Ploiesti, Iacob a declarat ca are calitatea de suspect in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

Citeste si: Ce spune primarul din Ploiesti despre acuzatiile din dosarul finantarii echipei locale

"Mi se pare o aberatie. Nu inteleg de ce sunt chemat, in contextul in care toate organele de control au spus ca este un lucru legal ce s-a intamplat cu asociatiatia Lupii Galbeni. Toata povestea a plecat de la o directoare, care a refuzat sa semneze documente in calitatea de director economic.

--------------------

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, marti, mai multe perchezitii la Primaria din Ploiesti, intr-un dosar ce vizeaza finantarea ilegala a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti. Suma vehiculata este de opt milioane de euro.

De asemenea, procurorii au efectuat perchezitii si acasa la primarul Iulian Badescu pentru a ridica mai multe documente cu privire la acest dosar. Primarul a confirmat perchezitiile de la domiciliul sau. Ancheta e inceputa de mai bine de un an de zile, am avut calitatea de martor, acum probabil am alta calitate", a declarat primarul ploiestean.

"Sunt in calitate de suspect in acest dosar. Acest lucru a fost demonstrat de Ministerul Finatelor, Curtea de Conturi.

Edilul a mai spus ca atunci cand el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit ca exista un contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro