Perchezitii la persoane suspectate ca au furat bani din conturile unor cetateni canadieni

Perchezitii la persoane suspectate ca au furat bani din conturile unor cetateni canadieni

Potrivit sefului DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, membrii gruparii specializate in fraude informatice au prejudiciat cu peste un milion de lei mai multe banci din Romania, folosind date obtinute ilegal de pe cardurile unor cetateni straini, cazati fictiv la mai multe pensiuni din Predeal si de pe Valea Prahovei, informeaza Mediafax.

acum 112 luni (9 Mar 2015)

Potrivit sefului DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, membrii gruparii specializate in fraude informatice au prejudiciat cu peste un milion de lei mai multe banci din Romania, folosind date obtinute ilegal de pe cardurile unor cetateni straini, cazati fictiv la mai multe pensiuni din Predeal si de pe Valea Prahovei, informeaza Mediafax. "Reteaua de infractori folosea ca paravan mai multe pensiuni si unitati de cazare turistica din Predeal si Valea Prahovei, unde cazau fictiv cetateni straini. De exemplu, un cetatean canadian a fost cazat fictiv de reteaua de infractori la o pensiune din Predeal si cu informatiile de pe card s-au platit costurile cazarii. Potrivit acestuia, datele de pe carduri, respectiv seriile acestora, care apartineau unor cetateni straini din mai multe state, erau cumparate de pe internet de catre membrii gruparii, care apoi le foloseau in scop personal. In acest caz a fost vorba de serii de carduri ale unor cetateni din mai multe state, care au fost apoi folosite in Romania, deci, prejudiciul a fost suportat in totalitate de bancile romanesti", a mai spus Catalin Borcoman.

Anchetatorii au descins la locuintele suspectilor, din Bucuresti si judetele Brasov, Prahova, Constanta, Suceava si Arad, urmand sa puna in aplicare 15 mandate de aducere, au declarat surse judiciare. Cele 15 persoane vizate, care urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, sunt suspectate intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fraude informatice. Potrivit surselor citate, membrii gruparii ar fi furat bani din conturile unor cetateni canadieni, dupa ce acestia ar fi apelat la serviciile unor firme de turism. Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT Brasov si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro