Perchezitii la Fundatia de Evaluare in Educatie, intr-un dosar de evaziune fiscala

UPDATE 17.20: Presedintele Fundatiei Evaluare in Educatie si-ar fi platit sotia, fratele, nepoata, cumnatii si verii cu sute de milioane de lei, prin intermediul unor contracte fictive de drepturi de autor, conform Mediafax. In acelasi timp, profesorii angajati pentru conceperea subiectelor de evaluare erau platiti cu sume care nu depaseau 2.000 de lei, in timp ce sotia, fratele, cumnatii, nepoata si verii acestuia incasau sume de ordinul sutelor de mii de lei, pe baza unor contracte fictive de cesiune de drepturi de autor.

acum 74 luni (5 Mar 2015)

UPDATE 17.20: Presedintele Fundatiei Evaluare in Educatie si-ar fi platit sotia, fratele, nepoata, cumnatii si verii cu sute de milioane de lei, prin intermediul unor contracte fictive de drepturi de autor, conform Mediafax.

"Desi se obliga sa asigure fonduri pentru organizarea acestor concursuri, fundatia a perceput o taxa de participare de 20 lei pentru fiecare copil, pentru fiecare disciplina si etapa a concursului si a obtinut venituri in suma totala de 26.397.446,88 lei, pentru care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale", se arata intr-un comunicat emis de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF).

In acelasi timp, profesorii angajati pentru conceperea subiectelor de evaluare erau platiti cu sume care nu depaseau 2.000 de lei, in timp ce sotia, fratele, cumnatii, nepoata si verii acestuia incasau sume de ordinul sutelor de mii de lei, pe baza unor contracte fictive de cesiune de drepturi de autor.

In acest sens, reprezentantii DGAF au descoperit ca un absolvent de numai 11 clase, avand calificare de "lacatus reparatii locomotive", a incasat suma neta de 107.000 lei pentru ca ar fi elaborat subiectele pentru disciplina matematica, clasa a XII-a.

Citeste si: Ministrul Educatiei, precizari despre modul in care se organizeaza concursurile MECS

Prejudiciul este de peste noua milioane de lei, potrivit unor surse din Politie.

Anchetatorii vor duce la audieri 29 de persoane, in dosarul deschis in urma unei sesizari facute de Directia Generala Antifrauda Fiscala din ANAF, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

In dosar sunt vizati reprezentantii Fundatiei Evaluare in Educatie, suspectati ca si-au insusit taxele de participare la concursul scolar organizat de aceasta la mai multe materii si ca nu au platit impozite, au declarat surse din Politie.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca in perioada 2008-2013 suspectii, in calitate de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro