Perchezitii la firme care au vandut vin de masa obtinut din amestec de alcool, arome si coloranti

Perchezitii la firme care au vandut vin de masa obtinut din amestec de alcool, arome si coloranti

Perchezitiile sunt facute de 80 de politisti, coordonati de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale, in timp ce dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova.

acum 110 luni (7 May 2015)

"Din primele cercetari a rezultat ca, in perioada 2014-2015, cei in cauza ar fi comercializat importante cantitati de vin de masa, fara a inregistra in evidentele contabile ale societatilor administrate toate operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale", arata Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, reprezentantii firmelor nu ar fi inregistrat documente de evidenta contabila pentru cantitatile de vin produse si vandute, marfa fiind livrata pe baza de avize de insotire care erau emise doar pentru a justifica provenienta pe timpul transportului.

Anchetatorii au mai stbailit ca vinul nu ar fi fost obtinut in mod natural, ci prin diferite amestecuri de arome, coloranti si alcool, concentratia alcoolica fiind mai mare de 9%.

"Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din tara, in baza analizelor izotopice constatandu-se ca produsul nu este conform, in sensul ca s-a constatat prezenta etanolului provenit dintr-o alta sursa decat cea obtinuta din fermentatia naturala a mustului din struguri, iar concentratia alcoolica este mai mare de 9%", potrivit sursei citate.

Perchezitiile sunt facute de 80 de politisti, coordonati de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale, in timp ce dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro