Perchezitii la CJ Brasov si la locuintele presedintelui si vicepresedintelui institutiei

Una dintre firmele vizate de ancheta DNA pentru contracte de achititii publice atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov este SC Gotic SRL, apartinand deputatului PC Ion Dinita (liderul filialei judetene Brasov a PC) si care are o serie de contracte cu CJ Brasov si cu primarii din judet, afirma surse judiciare. DNA vizeaza contracte de achizitii publice atribuite ilegal de catre Consiliul Judetean, una dintre firmele beneficiare fiind Gotic SRL, care are ca obiect de activitate constructii civile, lucrari de drumuri, retele de apa si canalizare, precum si inchirieri de utilaje. Milioane de euro si de dolari in conturile lui Cancescu Declaratia sa de avere din 20011 contine, pe langa doua case (70, respectiv 360 metri patrati) si un teren (2.500 de metri patrati) in municipiul Brasov, si doua conturi deschise la BRD.

acum 116 luni (6 Oct 2014)

UPDATE 19.20 Aristotel Cacenscu a fost retinut dupa o sesiune maraton de audieri care a durat mai bine de cinci ore. Procurorii anticoruptie spun ca Aristotel Cancescu ar fi semnat contracte pentru care institutia pe care o conduce ar fi platit si de 10 ori mai mult decat ar fi fost normal. Una dintre firmele care au beneficiat de multe contracte a fost Gotic detinuta de deputatul conservator Ion Dinita, unul dintre cei mai bogati parlamentari romani. Ion Dinita detine 15 imobile: noua apartamente, trei case de locuit si trei case de vacanta. In declaratia de avere a mai mentionat 40 de terenuri in Sighisoara. Tot in acelasi document mai mentioneaza doua autoturisme din 2010 si venituri anuale de 840.000 de euro. Dinita nu are datorii la stat si mai detine lucrari de arta contemporane, obiecte de cult, bijuterii si ceasuri in valoare de 90.000 de euro, dobandite in perioada 1990-2012. Surse judiciare afirma ca deputatul PC Ion Dinita, lider al filialei judetene a PC, a fost audiat la DNA Brasov in paralel cu perchezitiile facute de anchetatori la firma sa.

El a fost audiat de procurori inainte ca Aristotel Cancescu si Mihai Pascu sa fie adusi la DNA Brasov. El sustine ca ancheta procurorilor vizeaza doua contracte incheiate de CJ in 2008 si 2009, inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al institutiei.

Mihai Pascu (PC) a fost adus la audieri la DNA Brasov in jurul orei 14.00, insotit de anchetatori, el spunand ca pe numele sau a existat mandat de aducere.

"Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, in acest an, niste probleme de care evident stiam", a mai spus Mihai Pascu. El a iesit din casa escortat de anchetatori si dus la audieri la sediul DNA din Brasov. "Este vorba despre un raport al Curtii de Conturi de acum doi ani. Una dintre firmele vizate de ancheta DNA pentru contracte de achititii publice atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov este SC Gotic SRL, aparti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro