Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul de 37 de milioane de euro a fost adus Fondului de Mediu

De asemenea, prin evidentierea in actele contabile ale societatii reciclatoare si ale celor sase operatori licentiati carora aceasta societate le-ar fi emis facturi de prestari servicii, in anul 2014, de cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale ori prin evidentierea de operatiuni fictive, s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de 4.292.469 de lei (peste 947.000 de euro), reprezentand taxa pe valoare adaugata si impozit pe profit.

acum 100 luni (29 Mar 2016)

Perchezitii in acelasi dosar si in anul 2015 In acelasi dosar, in noiembrie 2015, anchetatorii au facut 59 de perchezitii, in Bucuresti si 11 judete, la firme de reciclare a deseurilor de ambalaje, printre acestea fiind Eco-Rom Ambalaje, Green Session, Session Recycle si Eco Pack Management. Anchetatorii au stabilit ca, in anul 2014, una dintre societatile vizate ar fi inregistrat operatiuni fictive de achizitie si reciclare a 113.131.060 de kilograme de deseuri de ambalaje.

"Ambalajele respective ar fi fost raportate la 6 operatori economici licentiati in vederea preluarii obligatiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de indeplinit de firmele ce au introdus pe piata nationala bunuri ambalate si ambalaje de desfacere", a precizat Politia Romana.

Operatiuni fictive de reciclare a deseurilor de ambalaje

Prin inregistrarea documentelor ce atesta operatiuni fictive de reciclare a deseurilor de ambalaje, primite de la aceasta societate, cei sase operatori licentiati ar fi declarat, in anul 2014, in mod nereal, indeplinirea obiectivelor minime prevazute in anexa nr. Prin neplata obligatiilor fiscale catre Fondul pentru mediu s-ar fi produs un prejudiciu de 167.938.548 de lei (peste 37 de milioane de euro).

De asemenea, prin evidentierea in actele contabile ale societatii reciclatoare si ale celor sase operatori licentiati carora aceasta societate le-ar fi emis facturi de prestari servicii, in anul 2014, de cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale ori prin evidentierea de operatiuni fictive, s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de 4.292.469 de lei (peste 947.000 de euro), reprezentand taxa pe valoare adaugata si impozit pe profit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro