Perchezitii in Bucuresti si trei judete intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani. Este vizata si CET Govora
Potrivit anchetatorilor, incheierea unor astfel de contracte de consultanta nu-si gasea justificarea, intrucat, la acea vreme, centrala de energie termica CET Govora dispunea de un departament juridic in care isi desfasurau activitatea nu mai putin de sase juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea asistenta din partea vreunei societati de avocati.Tainul lui Sova: 5.000 de euro pe luna Prejudiciul creat in acest dosar este estimat la 1,3 milioane de lei - suma totala decontata cu o frecventa lunara, in baza celor doua contracte sus mentionate), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite, in acelasi cuantum, de catre firma de avocatura.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2015 - 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrica si termica, ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli nereale, in baza unor contracte de achizitie a carbunelui incheiate cu firme de profil. De asemenea, mai spun procurorii, in inscrisuri ar fi fost evidentiat carbune de calitate superioara, insa, in realitate, puterea calorica a carbunelui achizitionat ar fi fost mult inferioara. CET Govora, in insolventa din luna mai Din luna mai a acestui an, societatea de tremoficare CET Govora este in insolventa din cauza unei datorii de 200 de milioane de lei catre Complexul Energetic Oltenia pentru carbunele livrat pana in 2014. Dan Sova si contractele de asistenta juridica la CET Govora Societatea CET Govora a fost implicata in mai multe scandaluri.
Potrivit rechizitoriului, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins si primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.
Astfel, in urma demersurilor intreprinse de Sova pe langa directorul general al CET Govora, Mihai Balan, in lunile decembrie 2011, respectiv mai 2013, acesta din urma a incheiat doua contracte de consultanta cu firma de avocatura reprezentata de denuntator, iar in perioadele ianuarie - octombrie 2012 si respectiv iunie 2013 - august 2014 a avizat ilegal, din partea CET Govora, platile efectuate in baza celor doua documente.
Potrivit anchetatorilor, incheierea unor astfel de contracte de consultanta nu-si gasea justificarea, intrucat, la acea vreme, centrala de energie termica CET Govora dispunea de un departament ju... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro