Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si la locuinta edilului Vanghelie

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si la locuinta edilului Vanghelie

Comision de 20% pentru primarul Vanghelie Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice, se arata in documentele procurorilor, Marian-Daniel Vanghelie percepe un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre Marin Dumitru, pe de alta parte. "Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre PREMIER PALACE SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Marin Dumitru) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Marian-Daniel Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. "In perioada 2007 - prezent, numitii Vanghelie Marian-Daniel (primarul Sectorului 5 Bucuresti) si Niculae Mircea-Sorin au transferat bunuri (sume de bani) provenite din comiterea infractiunilor de luare de mita (vizate de ordonanta de incepere a urmaririi penale date in cauza la data de 18 septembrie 2014), sub forma achizitionarii de bunuri mobile si imobile si sub forma introducerii acestora in patrimoniul societatilor comerciale controlate de cei doi, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora. (administrand in fapt activitatea comerciala a patru magazine care functioneaza sub marca Tartine et Chocolat, situate in Bucuresti), calitate incompatibila cu functia de parlamentar, a efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, cu scopul de a obtine pentru aceasta societate foloase necuvenite (constand in obtinerea in activitatea comerciala a acesteia, tocmai ca urmare a exercitarii de catre numita Niculescu-Mizil-Stefanescu Oana a influentei conferite de functia publica detinuta, a unor venituri suplimentare substantiale)", explica sursele citate.

acum 88 luni (12 Mar 2015)

UPDATE 23.25 Marian Vanghelie a fost scos in catuse din sediul DNA si dus in arestul Capitalei. Avocatul edilului bucurestean, Cristi Ene, a declarat ca procurorul de caz a tras concluzia ca se impune retinerea pentru 24 de ore a lui Vanghelie. Totodata, Ene a subliniat ca "nu s-a precizat (n.r.- de procurorul de caz) daca va face sau nu propunere penttru arestare preventiva pentru 30 de zile.

"Marian Vanghelie si-a rezervat dreptul de a nu face declaratii", a mai spus avocatul lui Vanghelie care a punctat ca edilul bucurestean vrea sa studieze dosarul.

UPDATE 23.10 Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost retinut pentru 24 de ore.

UPDATE 22.25 Patru persoane implicate in dosarul Vanghelie au fost retinute pentru 24 de ore. Retinuti de procurori au fost: Murgoci Adrian(soferul lui Marian Vanghelie), Mircea Sorin Niculae (unchiul edilului bucurestean), Ciocan Laura (director general al Economat Sector 5 S.R.L) si sotul acesteia. Intrebat de reporteri daca a luat mita, primarul sectorului 5 a declarat ca: "O sa va convingeti, o sa va convingeti!". El va fi audiat in dosar in legatura cu comisioanele primite de primarul Sectorului 5 si asunderea lor prin cumpararea de imobile.

UPDATE 15.45 Surse apropiate anchetei sustin ca in perioada 2007 pana in prezent, "Marian-Daniel Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Marin Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi)". Comision de 20% pentru primarul Vanghelie

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice, se arata in documentele procurorilor, Marian-Daniel Vanghelie percepe un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro