Perchezitii DNA la Primaria Miercurea Ciuc, intr-un dosar de coruptie. Primarul si viceprimarul, in vizorul procurorilor

Astfel, firma a fost platita desi nu erau indeplinite conditiile tehnice si de legalitate, fiind refuzata receptia lucrarilor de catre singura autoritate abilitata pentru aprobarea lucrarilor de cadastru general - Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si organul din subordine la nivel de judet, respectiv OCPI Harghita, transmit aceleasi surse. RET" IN VALOARE ESTIMATA DE 1.320.170 LEI), obiectiv de investitii co-finantat din bugetul Administratiei Fondului de Mediu, prin contractul pentru finantare nerambursabila din 2011, incheiat intre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si administratia locala Miercurea Ciuc in cadrul "Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati". Implicat in acest dosar este si viceprimarul Antal Attila, care in calitate de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor a atribuit contractul de lucrari "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceelor Marton Aron si Segito Maria din Miercurea Ciuc" in valoare de 18.034.663,63 lei, in favoarea asocierii de firme S.C.

acum 63 luni (29 Apr 2015)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, miercuri, mai multe perchezitii in Harghita, Mures si Ilfov, intr-un dosar de coruptie. Faptele sunt comise in perioada 2007-2015, informeaza un comunicat de presa remis de DNA.

"In cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in judetele Harghita, Mures si Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", informeaza sursa citata.

Citeste si: Ce avere are primarul din Miercurea Ciuc, vizat de ancheta DNA

In acest dosar este vizata, printre altele, si Primaria Miercurea Ciuc.

Astfel, perchezitiile efectuate de procurorii anticoruptie au loc la sediul Primariei Miercurea Ciuc, la domiciliul primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert - Kalman, dar si la locuinta viceprimarului Szoke Domokos. Compania acorda lunar primarului suma de 10.000 euro sub forma de mita, iar acesta in exercitarea atributiilor de serviciu le acorda facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si chiar a dat dreptul acestei firme sa amendeze soferii care parcheaza neregulamentar pe raza municipiului, informeaza surse judiciare. De asemenea, primarul din Miercurea Ciuc a mai primit mita de 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii Hipermarketului DEDEMAN din Miercurea Ciuc.

Remiterea banilor a avut loc, in Miercurea Ciuc, in perioada obtinerii autorizatiilor de constructie a Hipermarketului Dedeman si realizarii amenajarilor rutiere prin care se face accesul in parcarea acestuia.

Mai mult, RADULY ROBERT-KALMAN a certificat punctajul fisei de date personale a consilierului judetean desi solicitantul nu indeplinea conditia obligatorie a criteriului locului de munca in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro