Perchezitii DNA la Politia Rutiera Vaslui. Sunt cercetate fapte de coruptie din 2013-2015

Perchezitii DNA la Politia Rutiera Vaslui. Sunt cercetate fapte de coruptie din 2013-2015

Pe langa perchezitiile desfasurate la Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipale Vaslui si la locuinta inspectorului sef Iulian Munteanu, procurorii anticoruptie au descins si la birourile politistilor din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui dar si la un superior din cadrul Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul sef Mihai Axente, si la locuinta acestuia din Ilfov. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

acum 96 luni (10 Dec 2015)

UPDATE 17.30 Procurorii DNA au finalizat perchezitiile in birourile politistilor din cadrul Biroului Rutier Vaslui, dupa aproape noua ore. Anchetatorii au descins si la locuinta lui Iulian Munteanu, de unde au ridicat o unitate de calculator.

Potrivit DNA, in acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem (pe fapta), politistii rutieri vasluieni fiind suspectati de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Pe langa perchezitiile desfasurate la Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipale Vaslui si la locuinta inspectorului sef Iulian Munteanu, procurorii anticoruptie au descins si la birourile politistilor din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui dar si la un superior din cadrul Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul sef Mihai Axente, si la locuinta acestuia din Ilfov.

Comisarul sef Mihai Axente a facut parte din echipa de control a IGPR care in luna aprilie a acestui an a efectuat un control de fond la IPJ Vaslui, finalizat cu sanctionarea mai multor politisti cu functii de conducere, inclusiv a lui Iulian Munteanu, care a primit o mustrare scrisa pentru deficientele constatate.

Inspectorul Iulian Munteanu neaga ca s-ar afla intr-o relatie apropiata cu superiorul sau din IGPR, iar de trafic de influenta nici nu ar putea fi vorba. "In luna aprilie domnul comisar sef a participat la controlul de fond, au fost verificate atunci toate birourile rutiere din judet, nu doar pe noi, la Vaslui. La primele ore ale diminetii acestia se aflau intr-o actiune pe linie de alcool, pe Drumul National 2F, cand au fost anuntati ca trebuie sa se intoarca la sediu.

"Ne-am intalnit cu dubele de jandarmi pe drum si chiar ne-am gandit ca este vreo actiune a celor de la ANAF. Cand ne-a sunat seful sa ne anunte ca trebuie sa ne intoarcem la sediu, ne-am gandit ca probabil trebuie sa inso... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro