Perchezitii DNA in Bucuresti si alte doua judete. Administratia de Finante Publice si Termogaz, in vizorul anchetatorilor

Procurorii care au facut ancheta din dosarul "Gala Bute" aratau ca, in 2011, Elena Udrea ar fi cerut si primit de la Adrian Gardean foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

acum 73 luni (17 Jul 2015)

Procurorii anticoruptie din Deva fac, vineri dimineata, perchezitii la Administratia de Finante Publice din Deva si la mai multe firme printre care si Termogaz.

De asemenea, mai au loc perchezitii si in Bucuresti, Hunedoara si Maramures, la societati, dar si la domiciliile unor persoane fizice.

Firma Termogaz Company SA, controlata de omul de afaceri Adrian Gardean, este vizata si in dosarul "Gala Bute". Procurorii care au facut ancheta din dosarul "Gala Bute" aratau ca, in 2011, Elena Udrea ar fi cerut si primit de la Adrian Gardean foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

In 21 aprilie, fostul ministru Elena Udrea a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului Gala Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Firma lui Adrian Gardean ar fi sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la cererea fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia, care i-ar fi promis ca va facilita aprobarea finantarilor pentru lucrarile executate de Termogaz Company in cadrul programului "Schi pentru Romania", potrivit DNA.

Societatea Termogaz Company SA a iesit in februarie 2012 din topul celor 100 de datornici hunedoreni, dupa ce la finele lunii ianuarie se afla pe locul 45, cu o datorie catre bugetul de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro