Perchezitii DNA in biroul sefului IPJ Bistrita-Nasaud. Comisarul-sef Ovidiu Muresan este vizat de fapte de coruptie

Perchezitii DNA in biroul sefului IPJ Bistrita-Nasaud. Comisarul-sef Ovidiu Muresan este vizat de fapte de coruptie

Larionesi ar fi protejat si de Roberto Hasnas, seful Politiei Rutiere, care alaturi de Ovidiu Muresan si Ioan Ani ar impiedica ofiterii si agentii de politie sa controleze masinile care apartin societatilor comerciale controlate de acest om de afaceri. UPDATE Conform procurorilor, comisarul sef Ovidiu Muresan (inspector sef al IPJ Bistrita Nasaud), comisarul sef Ioan Ani (seful Biroului Arme, Explozivi), comisarul sef Hasnas Roberto Emil (seful Serviciului Politiei Rutiere) si inspectorul principal Leon Closca (seful Politiei Nasaud) sunt suspectati ca ar fi implicati in savarsirea unor acte repetate de coruptie, respectiv in acte repetate de pretindere si primire a unor sume de bani in legatura cu atributiile lor de serviciu. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei", se afirma intr-un comunicat de presa facut public de DNA.

acum 59 luni (24 Nov 2014)

UPDATE 15 persoane din Bistrita-Nasaud, printre care mai multi martori si sefii IPJ au fost dusi la sediul Cluj-Napoca al DNA pentru audieri. Daca din sediul IPJ Bistrita-Nasaud cei cercetati au fost scosi prin spatele institutiei ferindu-se astfel de ochii presei si in sediul DNA Cluj au fost bagati la fel. Acesta spune ca nu a fost pus sub acuzare, ca i-au fost perchezitionate biroul si domiciliul si ca nu i-a fost ridicat nimic, de acasa si de la birou. Controlul a fost facut de catre adjunctul Ciprian Buta si de catre Seful Serviciului Investigatii Criminale Leon Paul Andreica.

Pentru a se evita consemnarea unor aspecte negative in raportul de control si inlocuirea sa din functia detinuta, Ioan Ani i-a cerut sprijinul lui Traian Larionesi, patronul unor firme care-si desfasoara activitati in domeniul exploatarii forestiere.

Procurorii au descoperit faptul ca Larionesi beneficia de protectia si sprijinul lui Muresan si a lui Ani. Mai mult, comisarul sef Ioan Muresan ar fi primit de la Larionesi mai multe cadouri, printre care o arma de vanatoare marca Blaser in valoare de 17.000 de lei, dar si un autovehicul de teren Toyota din 1996, inmatriculat pe numele sotiei sefului politiei.

Ioan Ani ar fi primit si el materiale de constructii utilizate la vila sa de pe Valea Jelnei pentru protejarea lui Larionesi. Roberto Hasnas, seful Politiei Rutiere ar fi primit mai multe butoaie de 30 de litri cu bere.

Larionesi ar fi protejat si de Roberto Hasnas, seful Politiei Rutiere, care alaturi de Ovidiu Muresan si Ioan Ani ar impiedica ofiterii si agentii de politie sa controleze masinile care apartin societatilor comerciale controlate de acest om de afaceri.

UPDATE Conform procurorilor, comisarul sef Ovidiu Muresan (inspector sef al IPJ Bistrita Nasaud), comisarul sef Ioan Ani (seful Biroului Arme, Explozivi), comisarul sef Hasnas Roberto Emil (seful Serviciului Polit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro